** Aylardır esnafın siftah yapmadığını belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş: “Kurban bayramı arifesi dışında esnaf siftah yapmadı. Batman piyasasına doping yapan, organik ürünlerdir. Siz piyasanın görüntüsüne aldanmayın, esnaf kan ağlıyor” dedi.

“ESNAFIN YÜZÜ GÜLMÜYOR”
Batman piyasasındaki durgunluk, esnaf odalarının da gündeminde. 7 Haziran seçimleriyle birlikte piyasanın durgun günler geçirdiğini söyleyen Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş: “Sabahın erken saatlerinde çarşı-pazar dolaşırım. Tek bir esnafın bile yüzünün güldüğüne tanık olmadım. Kurban Bayramı arifesi hariç Batman esnafı günlerdir siftah yapmıyor. Ne çek ne senet ne de kirayı ödeyemeyen esnafın umudu artık 1 Kasım seçimi sonrasında. Esnaf artık geçim derdinde. Aldığı eşyanın yerine yenisini getiremeyen küçük tüccar adeta kan ağlıyor” dedi.

“PİYASANIN CANLILIĞINA BAKMAYIN”     
Kooperatif Başkanı Taş, şöyle konuştu; “Dışardan bakıldığında Batman piyasası canlı gözükse de kimseyi yanıltmasın. İlçe, belde ve köylerden gelen organik ürünler piyasaya hareketlilik kazandırıyor. Daha çok köy pazarı dolup taşıyor. AVM’ler ve büyük marketler tabiri caizse sinek avlıyor. Kooperatifimizde borcunu ödeyemeyen takipli ve icralık esnaf sayısı yüzde 60’a dayandı. Esnafa bir dokun bin ah işit, herkes yüksek kiralardan yakınıyor. Durgun piyasadan dolayı artık esnaf gelecekten ümidi kesmiş durumda.” (M.Nur Özer)

Editör: TE Bilişim