* Seçime sayılı günler kala piyasadaki durgunluktan yakınan Esnaf Oda Başkanları; "Yatırımcı da, esnaf da beklemede. Herkes 7 Haziran seçimlerine kitlenmiş durumda" diye konuştular.

 

ESNAF SEÇİME KİLİTLENDİ

 

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala piyasadaki durgunluk esnafları karamsalığa itti. S.S. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kelafet Kooperatif Başkanı Şevki Taş, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan ve Batman Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte piyasadaki durgunluk yüzünden esnafın siftahsız günler geçirdiğini söylediler. Yatırımcının da, esnafın da beklemede olduğunu ifade eden üç Oda Başkanı, "Genel seçim sonrası piyasa şekillenecek" dediler.

 

TAŞ, "KİMSE KREDİ İSTEMİYOR"

 

S.S. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kelafet Kooperatif Başkanı Şevki Taş, geçen yılın son aylarına kadar kredi talebiyle kooperatife başvuranların sayısında ciddi düşüş olduğunu söyledi. Az sayıda kişinin kredi talebinde olduğunu ifade eden Taş, "İşin doğrusu kimse kendini borç altına sokmak istemiyor. Esnaf seçim sonrası istikrarı düşünüyor. Yatırımcı da esnaf da beklemede. Geçmişe yönelik borcunu ödeyen esnaf da yok denecek kadar az. Her şey seçim sonrasına bırakılmış. Mal almayan ve borç ödemeyen çok sayıda esnaf var" dedi.

 

KAPLAN, "GENEL BİR DURGUNLUK VAR"

 

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, piyasada genel bir durgunluğun hakim olduğunu belirtti. Yaz mevsimine yönelik kampanyaların da seçim öncesi rafa kaldırıldığı anımsatan Başkan Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Herkesimdeki esnaf seçimi bekliyor. Önceki seçimlerde böyle bir durgunluk söz konusu değildi. Yaz sezonuna yönelik indirimli kampanyalar bile Batman'da başlamış değil. Esnafın gündeminde genel seçim var. 7 Haziran seçimleri sonrasında esnafın durumu netlik kazanacak. Herkes durgunluktan şikayetçi."

 

KARA; "PİYASADA İSTİKRARSIZLIK VAR"

 

Seçim arefesinde Batman esnafının iş yapmamasından yakınan Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, son üç ayda Batman kent merkezinde yüzlerce esnafın çek ve senedin karşılıksız çıktığını söyledi. Seçim öncesinde piyasaya istikrarsızlığın hakim olduğunu ifade eden Başkan Kara, "Hergün Batman'da onlarca esnaf siftahsız kepenk indiriyor. Esnaf belirsizlikten yakınıyor. İşsizlik yüzünden yüzlerce esnaf işyerini kapatmak zorunda kaldı. Seçim sonrası ne olur bilemiyoruz ama şu anda esnafın durumu hiç de iç açıcı değil" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim