**Son aylarda ayakkabı fiyatlarının hızla yükselmesi üzerine eski ayakkabılar kıymete bindi. 30 Yılık ayakkabı tamircisi Şükrü Kandemir; “Sıfır ayakkabıların fiyatları çok ciddi oranda arttı. Fiyatlar artınca vatandaşlar daha çok eski ayakkabılarını onarmaya başladı” diyor.

“TAMİR EDENLERİN SAYISI ARTTI”
Enflasyonun fiyatları yükselttiği alanlardan biri de ayakkabıcılık sektörü. Son aylarda ayakkabı fiyatlarının hızla artması üzerine vatandaşlar, daha çok eski ayakkabılarını tamir ettirmeyi tercih ediyor. Batman’ın Çarşı mahallesinde 30 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Şükrü Kandemir, ayakkabı fiyatlarının artması nedeniyle eski ayakkabıların kıymete bindiğini söyledi. Tamirci Kandemir; “Piyasadaki ayakkabı fiyatları ortalama 1000-1500 TL’den satılıyor. Fiyatlar yükselince vatandaş eski ayakkabıları tamire yöneldi” diyor.

“MALZEME FİYATLARI ARTIŞTA”
Ayakkabılarını tamir edenlerin sayısının arttığını belirten tamirci Kandemir, şöyle devam etti; “Son 1 yılda ayakkabılarını tamir edenlerin sayısında artış var. Vatandaş eski ayakkabıyı tamir ettirerek tasarruf sağlamak istiyor. İşlerimiz açıldı gibi görünüyor ama biz de malzeme fiyatları artınca sıkıntılar yaşıyoruz. Maliyetlerimiz epey arttı. İşlerimizden memnunuz ama maliyetler bizi de düşündürüyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim