**Rusya’nın Başkenti Moskova’da yaşayan Tatar asıllı Alsu Akmetshına, kayıp eşinin IŞİD’e katıldığı şüphesiyle 3 yaşındaki oğluyla Suriye’ye geçmek isterken yakalandı. Batman Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilen kızı ve torununu almaya gelen anne Tenzile Akmetshına, göz yaşlarını tutmadı.

** Gözü yaşlı anne Tenzile Akmetshına: “Kızımın eşi geçirdiği trafik kazasının ardından kayıplara karıştı. Kızım eşinin IŞID’e katıldığı şüphesiyle onu bulmak için Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek örgüte katılmak isterken yakalandı. Kızım ve torunuma kavuştuğum için çok mutluyum” dedi.

OĞLUYLA BİRLİKTE YAKALANDI
Tatar asılı Rus Alsu Akmetshına, 3 yaşındaki oğlu Mansur Vataev ile birlikte kayıp eşini bulmak için IŞİD’e katılmak isterken, Kilis sınırında yakalandı. Yaklaşık on gün önce Batman İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilen Alsu Akmetshına ve oğlu Mansur Vataev yeniden ülkesine teslim edilmek için gözetim altında bekletilirken, kızı ve torununu her yerde arayan anne Tenzile Akmetshına, Rus gazeteci Shatılova Yulıa ile birlikte Batman’a geldi. Batman Göç İdaresi Müdürlüğü’nde bekletilen kızı ve torununa yeniden kavuşan anne Tenzile Akmetshına, göz yaşlarını tutamadı.



“HER YERDE ONU ARIYORDU”
Kızı ve torununa yeniden kavuşan Tenzile Akmetshına: “Kızımın eşi Avrupa’da geçirdiği trafik kazasının ardından kayıplara karıştı. Kazadan sonra hiçbir haber almadık. Kızım ise eşine yeniden kavuşmak için onu her yerde aradı. Eşinin IŞID’e katıldığı şüphesiyle bulmak için Rusya’dan Türkiye üzerinden Suriye’ye örgüte katılmak isterken Kilis sınırında yakalandı. Yanında 3 yaşındaki torunumu da almıştı” dedi.



TORUNUNA SEVDİĞİ
TATLIYI GETİRDİ
Uzun uğraşlar sonrası kızının Batman’da olduğunu öğrenen Tenzile Akmetshına, beraberinde torununun sevdiği tatlıyı da getirdi. Çok zor günler geçirdiğini ifade eden Akmetshına, devam etti: “Kızımın Batman’da olduğunu öğrendim. Uçağa atlayıp, Batman’a geldim. İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurup çocuklarımla kaldıkları yerde görüştüm. Dünyalar benim oldu. Yeniden hayata tutundum. Küçük torunum için Rusya’dan sevdiği tatlıya da getirdim. Onlara yeniden kavuştuğum için çok mutluyum.”

Editör: TE Bilişim