**30 Yıldır İstanbul’da yaşayan Batmanlı bestekar Cemal Onay eserleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Birçok sanatçıya beste veren Onay’ın üç eserini ise bu kez müzikolog, sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Işıl Güneş okudu. Onay’ın ‘Vara vara’ eserini Farsça okuyan sanatçı Işıl Güneş, Beşiktaş için ‘Kara kartallar’, TEMA Vakfı için de ‘Yarınlarımız için’ eserlerini seslendirdi. Üç eser de ‘netd.müzik’te yayınlandı. Onay’ın ‘İstanbul’ adlı eserini ise Lübnanlı star Yara Korkomaz Arapça okumuştu.

MÜZİK DÜNYASINDA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR
Birçok ünlü sanatçıya beste veren Batmanlı Cemal Onay, müzik dünyasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Lübnanlı star Yara Korkomaz’a beste veren Onay daha sonra ünlü tenör Laçin Modiri’ye de eser vermişti. Bestekar Onay’ın bu kez üç eserini ise müzikolog, sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Işıl Güneş okudu. Sanatçı Güneş, Onay’ın ‘Vara vara’ eserini Farsça okurken, Beşiktaş için ‘Kara kartallar’, TEMA Vakfı için de ‘Yarınlarımız için’ eserlerini seslendirdi. Üç eser de ‘netd.müzik’te yayınlandı.

“ÇALIŞMALARIMIZ SES GETİRECEK”
Birçok çalışmasının pandemi nedeniyle sekteye uğramasına rağmen normalleşme süreciyle birlikte eserlerin ses getirmeye başladığını belirten söz yazarı ve bestekar Cemal Onay; “Vara vara eserimizin Farsça uyarlaması İran’da radyolarda yayınlanıyor. ‘Yarınlarımız için’ adlı eserimizi ise TEMA Vakfı yararına gerçekleştirdik. Klip çalışmamızı netd.muzik’te yayınladık ve bayram sonrası TEMA Vakfına armağan edeceğiz. Ayrıca Beşiktaş’ın şampiyonluğu için ‘Kara kartallar’ eserimizin de marşını değerli müzik insanı Işıl Güneş okudu. Yeni sezonda bu eserimiz Beşiktaş’ın stadyumunda yankılanacak. Tüm bunların haklı gururunu Işıl Güneş  hocamızla beraber gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim