** BDP Batman İl Eşbaşkanı Rahşan Çarboğa Kozluk, BDP’li Zeynep Oduncu ise Gercüş Belediye Eşbaşkanlığına aday gösterildi.


YERELDE AKEL FARKI
Yaklaşık beş yıldır Batman Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Gülistan Akel, 2014 Mart seçiminde BDP’nin Eşbaşkan adayı oldu. Diyarbakır’da BDP Kadın Meclisi tarafından tanıtılan kadın belediye başkan adayları arasında Kozluk ve Gercüş’ün eşbaşkanları da açıklandı. Yarın açıklanacak olan ve büyük olasılıkla Sabri Özdemir’in aday gösterilmesinin beklendiği BDP’nin yerel yönetiminde eşbaşkan sistemi de hayata geçiriliyor. Zor bir görev üstlendiğini söyleyen Akel: “Beş yıllık tecrübem var. Yerel yönetimde yeni bir sistem olan eşbaşkanlık görevi bana verildi. Eşit koşullarda başkanla yerele hizmet vereceğiz. Bildiğim bir görevdeyim” dedi.


ÇARBOĞA, KOZLUK’A
BDP Batman İl Eşbaşkanlığını iki yıldır sürdüren eğitimci kökenli Rahşan Çarboğa, Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’un eşbaşkanlığına aday gösterildi. İl Başkanlığı döneminde aktif çalışmalarıyla dikkat çeken Çarboğa: “Kozluk’ta başkanla birlikte hizmet vermeye çalışacağız. Hedefimiz, önümüzdeki seçimde ciddi bir oy potansiyelini elde etmektir. Ayrıca yerel yönetimi tekrar partimize kazandırabilmenin çabasında olacağız” diye konuştu. Bu arada Batman’da bir dershanede görev yapan Zeynep Oduncu da Gercüş BDP Belediyesi eşbaşkanlığına aday gösterildi.


DEMİRTAŞ, YARIN GELİYOR
Batman Belediye Başkan adayının açıklanmasıyla yarın Batman’da partililerle bir araya geleceği bildirilen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyete, Esentepe dinlenme tesislerinde yemek verilecek. BDP il teşkilatı, Genel Başkan Demirtaş’ın yapacağı ziyaretin hazırlıklarını tamamladı. Yarın Diyarbakır’da Batman’ın da aralarında bulunacağı bazı illerin adaylarının açıklanmasının ardından BDP’nin üst düzey yetkilileri, Batman’da akşam yemeğinde ağırlanacak. 

Editör: TE Bilişim