**İlkbahar mevsimiyle birlikte karanlık günler geride kaldı. 100 Bini aşkın abonenin olduğu Batman kent merkezinde kesintilerin yok denecek kadar azalmasına sevinen bazı esnaflar; “Kesintisiz günleri bize yaşatan DEDAŞ yetkililerine teşekkür ediyoruz” dediler.

**Karanlık cadde ve sokakları aydınlatmak için kolları sıvayan Dicle EDAŞ, 6 bulvarı ışıklandırıyor. DEDAŞ, Pazartesi’nden itibaren yeni binada abonelere hizmet verecek.

ŞİKAYETLER GERİDE KALDI
Batman esnafı, bahar mevsimiyle birlikte enerjide kesintisiz günler geçirince Dicle EDAŞ’a bu kez teşekkür yağdırıyor. Kış mevsiminin geride kalmasıyla birlikte elektrik kesintilerinin yok denecek kadar azaldığı Batman kent merkezinde esnafların yüzü gülüyor. Daha önce kesintiler yüzünden bazı eylemlerin yapıldığı DEDAŞ binası sessiz günler yaşıyor. Kent merkezindeki bazı esnaflar; “Bahar mevsimi bize umut oldu. Kesintilerin azalmasıyla artık yüzümüz gülüyor. Sorunun DEDAŞ’tan kaynaklandığını iddia etmiyoruz. Kaçak elektrik kullanımı yüzünden kesintiler yaşanıyordu. Mart’ın son haftası ile Nisan’ın ilk iki haftasında kesinti yok denecek kadar azaldı. Bu çalışmada emeği geçen DEDAŞ yetkililerine teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştular.

SOKAKLAR AYDINLATILIYOR
DEDAŞ, bahar mevsimiyle birlikte sokakları da aydınlatmaya başladı. Kentin kenar semtleri başta olmak üzere karanlıkta kalan bazı cadde ve sokaklardaki aydınlatma direklerine yönelik ekip oluşturan DEDAŞ yetkilileri, ‘Daha aydınlık bir Batman’ kampanyası başlattı. Dicle EDAŞ Batman Müessese Müdürü Murat Dursun, Batman Belediyesi’nin borç yapılandırmasında örnek bir çalışma yürüttüğünü belirterek, şöyle konuştu; “Batman kent merkezinde yatırıma yönelik bazı projelerimizi hayata geçireceğiz. Sokaklarımızı aydınlatmaya yönelik oluşturduğumuz ekip geçen haftadan itibaren çalışmalara başladı. İlk etapta 6 bulvarı aydınlatmayı planlıyoruz. Ekiplerimiz karanlık cadde ve sokaklarda aydınlatmaya yönelik çalışmaları kısa sürede tamamlayacak.”

DEDAŞ YENİ YERİNDE
Yaklaşık 24 yıldır Turgut Özal Bulvarı Sabah market bitişiğindeki Dicle EDAŞ, önümüzdeki hafta Pazaryeri mahallesi eski Havalimanı yolu güzergahındaki yeni binasında hizmet verecek. Taşınma hazırlıkların tamamlandığını ifade eden DEDAŞ Müdürü Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü; “Pazartesinden itibaren abonelerimize yeni binada hizmet vermeye başlayacağız. Daha ferah bir ortamda, müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir dizayn yapıldı. Yeni binamızda abonelere kolaylık sağlayacak her türlü düzenlemeyi yaptık.”

Editör: TE Bilişim