Mesainin ilk gününde PTT ile banka şubeleri önünde kuyruklar oluştu. Faturalarını yatırmak isteyen vatandaşlar, 1 kilometreyi bulan kuyruk oluşturdu. Zabıta ekipleri, kuyruktakilere sık sık ‘sosyal mesafe’ uyarısında bulundu.

TEK ŞUBE ÇALIŞINCA
Batman’da mesainin ilk gününde PTT başta olmak gorabet üzere Batman Şubeleri önünde oluşan kuyruklar, ‘sosyal mesafeyi’ unutturdu. Zabıta ekipleri ile özel güvenlik elemanları, kuyruktakileri sık sık ‘sosyal mesafe’ konusunda uyardı. Meydan mahallesi önündeki PTT Merkez Şubesi önünde 1 kilometreyi bulan kuyruk, semt sakinlerini endişelendirdi. PTT sokağı ile Atatürk bulvarının bir bölümünde yaklaşık 1 kilometre kuyruk oluştu. Zabıta ekipleri, etrafa bariyer çekerek vatandaşları uyardı.

“FATURALAR İÇİN KUYRUKTAYIZ”
DEDAŞ, doğalgaz faturaları ile e-devlet şifresi için kuyruğa girdiklerini belirten bazı vatandaşlar ise şunları kaydettiler: “PTT’de tek şube açık. Kuyruklar bu yüzünden oluşuyor. Elektrik ve doğalgazda faturaların son ödeme günü olduğu için erken saatlerde kuyruğa girdik. Günümüzün yarısı bu kuyrukta geçti. Bu yardım kuyruğu değil. Eğer kurumlar birkaç aylığına faturaları ertelerlerse korona virüs salgını döneminde bu kuyruklar oluşmaz. Sosyal mesafeye dikkat etmeye çalışıyoruz.” Öte yandan Belediye Zabıta ekipleri, kuyruğa girenlere maske dağıtması da dikkat çekti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim