**Batman’ın da aralarında bulunduğu bölge illeri, son yılların en kurak kış mevsimini yaşıyor. Batman Barajı ve Ilısu-Veysel Eroğlu’ndaki su doluluk oranı yarı yarıya inerken, Batman’ın çevresindeki tarım arazileri ise adeta suya hasret.

SONBAHAR GİBİ KIŞ MEVSİMİ
Yaklaşık iki aydır beklenen yağışların gelmediği Batman ve yöresinde kuraklık için adeta tehlike çanları çalıyor. Batman Barajı ve Ilısu-Veysel Erdoğlu barajlarında su seviyesi yarıdan fazla azaldı. Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminin büyük bölümünden geçen baraj göletinde su seviyesinin ciddi düzeyde azalmasıyla eski tarihi yapılar da yeniden gün yüzüne çıktı. Son 10 yılın en kurak kış mevsiminin yaşandığı Batman’da tarım arazileri de adeta suya hasret. Hava sıcaklığının geceleri eksinin altına düştüğü Batman’da öğle vakitleri ise güneşli hava manzarası adeta ‘sonbaharı’ hissettiriyor.

“TOPRAK HENÜZ NEMİ ALMADI”
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ise Kasım ayından bu yana çiftçinin beklediği yağışların gelmediğine dikkat çekerek: “Uzun süredir yağışlar böyle gecikmemişti. Toprakta ‘alatav’ dediğimiz nem de oluşmadı. Bazı çiftçilerimiz bu dönemde buğday için şimdiden tohum atıyor ama risk de söz konusu. Kuraklık için henüz ciddi bir tehlike yok. Batman’da en ciddi kuraklık 1987 ve 90’lı yıllarda olmuştu. Meteorolojik verilere baktığımız önümüzdeki günlerde yağış görünüyor. Umarız Batman ve tüm bölgemize beklediğimiz yağışlar gelir” dedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim