*Bölgede en kalite petrolün keşfedildiği Batman-Diyarbakır il sınırındaki Salat mahallesi yakınında Çalık grubunun ruhsatını aldığı sahada 40 gravitede petrole rastlanmıştı. Salat’ta 2 yeni kuyu daha açılacak. Günde 40 bin varil petrol üretimi yapan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, TPIC ile birlikte karaltın bulduğu Akoba-1 sahasını genişletiyor.

SALAT’TA EN KALİTELİ PETROL
Batman-Diyarbakır il sınırında geçen Haziran’da Çalık grubu ile TPAO-TPIC’in ayrı sahalarda keşfettiği kuyulara yeni kuyular eklenecek. Batman-Diyarbakır il sınırında Sinan ile Salat Mahalleleri’nin yakınındaki akarsu dibinde Çalık Grubuna sondaj işi yapan Güney Yıldızı firması, 2800 metre derinlikte Suudi Arabistan petrolü ayarındaki 40 gravitede petrole rastlamıştı. Halen günde 200 varil petrol üretiminin yapıldığı kuyuya yakın bölgede 2 sondaj kuyusunun açılması için bir dizi hazırlık başlatıldı.

GÜNDE 40 BİN VARİL ÜRETİM
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, bu yılın Nisan ayında TPIC ile birlikte açtığı Batman-Diyarbakır il sınırındaki Akbaş (Sergevra) köyü yakınındaki Akoba-1 kuyusunda da 2800 metre derinlikte 27 gravitede petrol bulunmuştu. Günde 2800 varil petrol üretiminin yapıldığı Akoba-1 kuyusu yakınında 2 yeni sondaj kuyusunun daha açılacağı belirtildi. Son yıllarda üretimde rekor kıran TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde günlük üretim 40 bin varili aştı. (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim