Türkiye Petrolleri adına Hakkari’nin Çukurca ilçesine 1 kilometre uzaklıktaki Çukurca-1 kuyusunda sondaj aramalarını sürdüren TPIC, 4450 metreye kadar inmeyi hedefliyor. TP Batman ekibinin de yer aldığı sahada 2 Bin metreye kadar inildi.

KUYUDA 2 BİN METREYE İNİLDİ
Bölgedeki terör olayları nedeniyle daha önce petrol arama ve sismik çalışmalarının yapılmadığı Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Türkiye Petrolleri ve TPIC, ilk kez petrol kuyusu açtı. İlçe merkezine 1 kilometre uzaklıktaki Çukurca-1 kuyusunda bir süre önce sondaj arama çalışmalarına TPIC’teki petrol mühendisleri ile tecrübeli petrol işçilerinin gözetiminde start verilmişti. Bakan Berat Albayrak’ın da bir süre önce ziyaret ettiği kuyuda şu ana dek 2 Bin metreye kadar sondaj yapıldı. Şu ana kadar bölgedeki en derin petrol kuyusunun Çukurca-1 olduğu öğrenildi.

UMUT VEREN KUYU
Daha önce araçlarla sismik çalışması yapan Türkiye Petrolleri, uçakla petrolün olduğu bölgelerde önemli bulguları tespit ediyor. Türkiye Petrolleri’nin sondaj kazısını yapan TPIC, Çukurca-1 kuyusundan umutlu. 2 Bin metrede sondaj çalışmasının yapıldığını belirten TPIC yetkilileri: “4450 Metreye kadar sondaj yapılması planlanan kuyudan umutluyuz” dediler. Öte yandan Çukurca ilçesi yakınındaki yeni petrol kuyusunu açan TPIC, daha önce Batman TP’deki uzmanlaşmış mühendis ve deneyimli petrol işçileriyle sahada çalışmalara devam ediyor. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim