**Batman’ın Beşiri ilçesinde kaba inşaatı tamamlanan 2 bin kişilik cezaevi, kentte yatırımlarda ödeneği kesilmeyen tek proje.
**15 Yataklı Devlet hastanesinin ise dört yıldır bitirilmeyi beklediğini belirten Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk; “Maalesef cezaevi, insan sağlığından daha ön planda tutuluyor” dedi.

BEŞİRİ’YE EN BÜYÜK YATIRIM
Batman’ın 9 bin nüfuslu Beşiri ilçesinde iki yıl önce temeli atılan Kapalı, Yarı Açık ve Açık Cezaevi’nin bu yıl hizmete girmesi bekleniliyor.
Beşiri ilçesinde 2 bin kişilik cezaevi kompleksinin büyük bölümü tamamlandı. Adalet Bakanlığınca 2013’ün Kasım ayında temeli atılan 250 dönümlük arazi üzerine cezaevi inşaatı sürüyor. Kapalı, Yarı Açık ve Açık Cezaevi ile bir çok sosyal donatının yer alacağı komplekste, mahkumların çalışabileceği alanların da oluşturulacağı kaydedildi. Bu yıl yapımı tamamlanması hedeflenen cezaevinde yüksek güvenlik cezaevi, T Tipi ceza evi, açık ceza evi ve bunlara bağlı 25 bin metrekare üzerinde atölyeler olacak. Cezaevinde çalışacak personel içinde 140 daireli lojmanlar 7 blok halinde inşaat devam ediyor.



ÖDENEĞİ AKSAMAYAN TEK YATIRIM
Batman’da yeni şehir stadı, Kapalı yüzme havuzu, Batman çayı ıslahı ve Güney Raman çevre yolundan sonra yapımına başlanılan cezaevinin Beşiri ilçesinde ödeneği aksamayan tek yatırım olduğuna dikkat çeken Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk, şöyle konuştu; “İlçemizin tek yatırımı olan yüksek güvenlikli cezaevi tıkır tıkır işliyor. Yarı açık cezaevinde üç bin kişinin kalacağı söyleniliyor. Komplekste ayrıca 600’e yakın gardiyanın da görev yapacağı ifade ediliyor. Yüksek güvenlik cezaevi şu anda ilçenin tek istihdamı. Bu kompleks bazı çevrelere göre büyük yatırım olarak değerlendiriliyor. Oysa yüksek güvenlikli cezaevi yerine daha farklı yatırımlar hayata geçirilebilirdi. Cezaevi binası tamamlanıyor. Fakat bitişiğinde 2011 yılında inşaatına başlanılan 15 yataklı hastanenin yüzde 90’ı tamamlandığı halde dört yıldır hizmete açılamıyor.”

Editör: TE Bilişim