** HÜDA-PAR Batman İl Başkanlığı, 7 Haziran'daki Milletvekili Genel Seçimlerinde destekleme kararı aldığı Batman Bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök için “Aday Destek Programı” düzenledi.

 

PARTİLİLERLE BULUŞTU

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları İsa Aydın, Cemal Çoban, parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Serkan Ramanlı'nın da katıldığı programda Bağımsız milletvekili adayı Dr. Aydın Gök partililerle bir araya geldi. Alyans Düğün salonunda programda HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru, ilçe başkanları, kentte faaliyet yürüten çok sayıda STK temsilcisi, bölgenin kanaat önderleri , alimler ile çok sayıda vatandaşın bulunduğu toplantıda Gök için destek istendi.  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru’nun açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti. Doğru, konuşmasında geçtiğimiz günlerde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu’nun oğlu Abit Nasıroğlu için üzüntülerini belirterek, başsağlığı diledi.

“MÜSLÜMAN KÜRTLER ZULÜM GÖRDÜ”

Konuşmaların ardından söz alan Bağımsız aday Dr. Aydın Gök, ülkede 90 yıllık Kemalist ideolojinin Müslüman halka yıllarca zulmettiğine dikkat çekti. Gök, şöyle konuştu: “Müslüman Kürtler ise katmerli zulüm gördüler. Kemalizmin baskısıyla kabul ettirmeye çalıştığı her bir ilke, İslami bir değeri, İslami bir ilkeyi hedef aldı. Ulusalcılıkla, ümmet şuurunu ortadan kaldırmaya çalıştılar. Laiklikle, İslam’ı mescitlere hapsettiler. Kutsal devlet anlayışıyla, bütün İslami değerlere, mukaddesatlara savaş açtılar. Kürt meselesi, önemli bir sorun olarak orta yerde duruyor. Kürt meselesi doğurduğu sorunlarla beraber devam ediyor. Şüphesiz bu mesele, ne devletin ali menfaatlerine ne de örgütün çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar önemli bir meseledir. Bu meselenin doğurduğu PKK sorunu ve 30 yıldır devam eden çatışmanın en büyük mağduru Müslüman Kürt halkı olmuştur.” 

Editör: TE Bilişim