*2300 Petrol işçisini kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri öncesinde ‘taslak’ hazırladıklarını belirten Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, petrol emekçilerinin beklentisine dikkat çekti; “Petrol işçisi virüsün dışında, salgının tetiklediği ekonomik sıkıntıların da en çok etkilediği kesimdir” dedi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞME TASLAĞI HAZIR
Petrol-İş Sendikası, 2300 petrol işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesinin taslağını hazırladı. Genel Başkan Süleyman Akyüz, yetki aldıktan 15 gün sonra hazırladıkları taslağı işverene teslim edeceklerini söyledi. Petrol işçilerinin yaşadığı sorunların salgın döneminde katlanarak arttığına işaret eden Genel Başkan Akyüz; “Korona virüs salgını döneminde petrol emekçileri, petrol üretiminde rekor kırmıştır. Maalesef bu süreçte işçilere ‘petrol ikramiyesi’ bile verilmemiştir. Bu ikramiyenin verilmesi için de toplu sözleşme iş görüşmelerinde talebimiz olacak. İşçiler, virüsün dışında, salgının tetiklediği ekonomik sıkıntıların da en çok etkilediği kesim olmuştur. İşçinin ücretleri insanca yaşanabilecek seviyeye çıkarılabilecek ve enflasyonu göz önünde bulunduracak bir ücret talep edeceğiz” diye konuştu.

BATMAN KONRESİNE KATILACAK
28 Mart 2021 Mart’ta kongreye gidecek olan Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi’nin Genel Kurulu’na merkez yönetim ve tüm Şube Başkanlarıyla birlikte katılacaklarını ifade eden Genel Başkan Akyüz, şöyle devam etti: “Önce Adıyaman kongresini gerçekleştirecektik. Salgın vakalarında Adıyaman ‘Kırmızı’ haritada yer alınca, seçim ileri bir tarihe ertelendi. Mavi haritanın olduğu Batman’da, Şubemizin kongresine katılacağız. Batman şube kongresinin, kişisel çıkarlara dayalı değil, işçi sınıfına dayalı bir kongreye imza atmasını diliyorum. Petrol-İş Sendikası Batman Şubesinin köklü kültürü, tarihi ve geçmişi var. Kongrenin bu ruha uygun, huzur, barış, kardeşlik ve dostluğa vesile olmasını istiyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim