**Batman’ın Çamlıca mahallesinde bedensel engelli kardeşler Zübeyir ve Hüseyin Şen’in eğitimini aksatmayan üç fedakar eğitimciye anne, dua ediyor.

**Eşini kaybeden 46 yaşındaki anne Muhsine Şen: “Çocuklarım öğretmenler sayesinde okumayı öğreniyor” dedi.
FEDAKAR ÖĞRETMENLER
‘24 Kasım Öğretmenler günü’nde bedensel engelli öğrencilerin velilerinden, öğretmenlere ‘teşekkür’ yağdı. Batman’ın Çamlıca mahallesi 2417 sokakta oturan Şen ailesinin engelli çocuklarından Hüseyin ve Zübeyir Şen’in annesi 46 yaşındaki Muhsine Şen, 24 Kasım Öğretmenler gününde öğretmenlere dua etti. Karatay İlkokul ve Ortaokul öğretmenleri Derya Gürler, Berivan Uysal ve Hüseyin Yünay, haftada iki gün iki saat süreyle eğitim verdikleri Hüseyin ve Zübeyir kardeşlerin akülü sandalyeye kavuşması halinde rahat ulaşım imkânına erişebileceğini söylediler. 


ANNE EĞİTİMCİLERE DUACI
Eşini bir süre önce kaybeden 46 yaşındaki çaresiz anne Muhsine Şen şöyle konuştu; “Maddi durumumuz elverişli değil. Oturduğumuz ev kira. 3 Çocuğumdan 2’si engelli, 2’sinin bakım ücretini alıyorum. Fakat sadece bir tanesinin üç aylık maaşını alabiliyoruz. Diğerinin maaşının ise neden kesildiğini bilmiyorum. Çocuklarım zor durumda. Allah öğretmenlerden razı olsun. Çocuklarım onların sayesinde okuma-yazmayı öğrendi. Öğretmenlerimiz olmasaydı çocuklarım cahil kalacaktı.”
HAFTADA 2 GÜN EVDE EĞİTİM
Okula kilometre mesafedeki 2417.  sokaktaki evde oturan Şen ailesinin 12 yaşındaki Hüseyin ile 15 yaşındaki Zübeyir Şen’e ders veren Karatay İlkokul ve Ortaokul öğretmenlerinden Gürler, Uysal ve Yünay; “Geçen yıl engelli iki kardeşe eğitim vermeye başladık. İki kardeşe temel eğitim ağırlıklı ders veriyoruz. Bu eğitim ilkokul düzeyinde oluyor. Ailenin maddi durumu elverişli olmadığından, biz de olanaklarımız dâhilinde çocuklara gerekli desteği veriyoruz. Bizimde engelli yakınlarımız var. Şen ailesiyle ortak yaralarımız var” dediler.

Editör: TE Bilişim