20 Yıldır üretimde olan ve günlük yaklaşık 90 Bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayan Batman Barajı’nda üretim durdu. Mayıs ayında yaşanan arıza nedeniyle EÜAŞ santral binasının üç katını da su basmıştı. 2.5 Aydır üretimin durduğu barajın 6 ay daha üretim yapamayacağı öğrenildi.

BARAJDA ÜRETİM DURDU
2003 Yılından beri üretimde olan Batman-Diyarbakır il sınırındaki Batman Barajı’nda Mayıs ayında yaşanan arıza nedeniyle üretim durdu. 2.5 Ay önce barajda üretim sistemini besleyen ‘cebri boru kelebek vanaları’nda arıza meydana gelmişti. Arıza nedeniyle Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) santral binasının üç katı da su altında kalarak üretime ara verilmişti. Üretim merkezinde çalışmalar devam ederken, barajda yaklaşık 6 ay daha üretim yapılamayacak.

ÇİFTÇİLERE BOL SU VERİLİYOR
Yıllık 1 Milyar metreküp su hacimli barajda üretimin yapılamaması nedeniyle kanallardan çiftçilere bol su veriliyor. Barajda zaman zaman kontrollü tahliyeler de yapılırken, 20 yıldır üretimde olan Batman Barajı yaptığı üretimle günlük ortama 90 Bin hanenin enerji ihtiyacını karşılıyordu. Batman Barajında geçen yıl 99.826.600 kilovat saat enerji üretimi gerçekleşmişti. (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim