*Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün iş birliğiyle düzenlenen “Batman Geleneksel El Sanatları Günleri” sergisinin açılış gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp; “Kooperatiflere ve bu işlerle uğraşanlara pazarlama konusunda destek olacağız” dedi.

“EL ÜRÜNLERİNİ FUARA ÇIKARACAĞIZ”
Batman’ın Atatürk Parkı’nda düzenlenen ‘El Ürünleri’ sergisinde Aile Destek Merkezleri, ÇATOM, İl ve İlçe Halk Eğitim Merkezleri ile Batman Belediyesi BİL-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı. Stantları dolaşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp,  bu ürünlerin yaşayabilmesi için mutlaka talebin olması gerektiğini söyledi. “Yani talebi oluşturmamız gerekiyor ki bir taraftan var olan ustalar bir yandan da yeni çıraklar bu işi yapmak için istekli ve gönüllü olsun”  diyen Vali Canalp; “Yapacağımız çalışmalardan biri de ara ara bu tarz fuarları düzenleyerek bu hizmetlerden faydalanabilecek olan ve  bu malları tüketebilecek olan insanların dikkatini çekmektir” dedi.

EL ÜRÜNLERİNE DESTEK
Vali Canalp, şöyle devam etti; “Bu sanatların yaşaması için ihtiyaç duyduğumuz iki ana alandan bir tanesi arzdır. Bir tanesi de taleptir. Dolayısıyla arz kısmını ve üretim kısmını biz bir şekilde kendimiz teşvik edip destekliyoruz. Talep kısmını da bu dengeleri fuarlarla kurabilirsek bunlarında geleceğe taşınmasına vesile  teşkil edeceğiz. Kooperatiflere ve bu işle uğraşan insanlara pazarlama konusunda destek olacağız. Özellikle kaliteli ürünlerin faydalanması noktasında ekip arkadaşlarımız da şuan da  devam eden bir projeleri var. Bu proje çerçevesinde inşallah bu geleneksel el ürünlerini de yoğun şekilde ulusal pazarlar, marketler ve mağazalar eliyle pazara sunulması noktasında inşallah bu projeyi faaliyete geçireceğiz.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim