**Kent Konseyi toplantısında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Batman’da 250 tekstil firmasında 40 Bin kişinin istihdam edildiğini belirterek; “Tekstil sektörünün Batman’a aylık katkısı 200 Milyon TL civarında. Ancak elektrik faturalarındaki yüksek artış nedeniyle bu sektör başta olmak üzere tüm esnaflarımız zor durumda” dedi.

EKONOMİYE AYLIK KATKISI 200 MİLYON TL
Zamlı elektrik faturaları, Batman Kent Konseyi’nin gündeminde de masaya yatırıldı. Gündemdeki maddelerin yanı sıra tekstil sektöründeki firmaların yüksek elektrik faturalarının altından kalkamayacağını belirten BATSO Başkanı Abdulkadir Demir; “Elektrik faturaları kabul edilebilir gibi değil. Bu faturaların sürdürülebilir bir konuma gelmesi gerekiyor. Batman’da 250’yi aşkın firma da 40 bin işçi çalışıyor. Şehrimize tekstil sektörünün aylık getirisi ise 200 Milyon civarında. Bu elektrik faturaları karşısında firmalar artık bu işi yapamayacak durumda” dedi.

“FİRMALAR KAPANIRSA…”
Demir, şöyle devam etti; “Son yıllarda Batman ekonomisi tekstil sektörüyle canlandı. Bu önemli sektörde çalışanların yüzde 51’i kadın. Bu nedenle tekstil sektörünü çok önemsiyoruz. Tekstil burada aynı zamanda sosyal sorumluluk projesidir. Bu sektördeki firmalar kapılarına kilit vurduğu an olacakları aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum. Tekstilci esnafı kepenk kapatırsa şehrimizin ekonomisi alt üst olur. Umarız çok geçmeden yüksek faturalara çözüm bulunur.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim