*Sıcak paranın olduğu petrol kenti Batman’da 27’ye yakın banka şubelerine yenilerini ekliyor. Belde mahallesindeki Ziraat Bankası şubesi cirosu en az 5 milyon TL mevduatı olan müşterilerine hizmet veriyor.

*Cumhuriyet meydanındaki merkez şube ise maddi durumu düşük sosyal yardıma muhtaç 47 bin dargelirliye hizmet veriyor. Ziraat Bankası petrol kentte şube sayısını dörde çıkardı.

BANKA SAYISI ARTIYOR

Banka şube sayısının 27’ye çıktığı Batman kent merkezinde ekonomide üst kimlik ve alt kimlik şubelerde oluştu. Kent merkezinde hizmet veren Ziraat, TEB, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Garanti, Kuveyt, Albaraka, Finansbank, Denizbank ve İNG bankaları şube sayısını arttırıyor. TÜİK’in son nüfus sayımı ile birlikte kent merkezi nüfusu 382 bini aşan Batman’da, eski bankalardan Ziraat Bankasında şube sayısı dörde çıktı.

DARGELİRLİLERİN ŞUBESİ!

Her ay yaklaşık 47 bin dargelirliye Cumhuriyet meydanındaki eski şube hizmet veriyor. Daha çok sosyal yardım ağırlıklı maaşların verildiği Ziraat Bankası merkez şubede, yüksek mevduatlı müşteriler için yeni şube açıldı. Her ay ortalama 47 bin dargelirlinin izdiham oluşturduğu eski şubede binanın yenilenmesi için de yetkililer harekete geçti. Yıl içinde eski şube binasının yerine yeni bina projesinin hayata geçirileceğini belirten banka yetkilileri, “Eski şube binasının yeni projesi onaydan çıktı. Yakında inşaat çalışmalarına başlanılacak” dediler.

CİROSU 5 MİLYON TL’LİK MÜŞTERİNİN ŞUBESİ

Cumhuriyet meydanı, Ziyagökalp ve Pınarbaşı semtlerindeki şubenin ardından 4. şubeyi Belde mahallesinde açan Ziraat Bankasının yeni şubesi, yılda cirosu en az 5 milyon TL olan müşteriye hizmet veriyor. Kısa bir süre önce TPAO Bulvarındaki ‘Girişimci ve Dinamik’ şube mevduat oranları yüksek müşterilerine hizmet veriyor. Bölgede 3. büyük şubeyi Batman’da açan Ziraat Bankası, yeni hizmet anlayışı ile Batman’a 4. şubeyi açtı.

“BATMAN’DA SICAK PARA VAR”

Banka sayısının hızla arttığı bölgedeki illerden birinin Batman olduğunu belirten bazı Esnaf Oda Başkanları şöyle konuştular : “Piyasada her ne kadar durgunluk varsa da her zaman Batman’da sıcak para var. Şube sayısı bir ile sınırlı kalan banka sayısı yok denecek kadar az. Bankaların çoğu ikinci hatta üçüncü şube için de girişimlerde bulunanlar var. 4. şubeyi yüksek mevduatlı müşterilerine açan Ziraat Bankasının bölgede 3. büyük şubesini Batman’da açmasının bir nedeni de sıcak paranın burada oluşudur.”

Editör: TE Bilişim