*Pandemi sürecinden geçtiklerini belirten Kaymakam Şenol Öztürk, “Hasankeyf’te eksiklikler tamamlandığında parmakla gösterilecek bir ilçe olacak” dedi.

KALE TURİZME KAZANDIRLACAK
Batman Valiliği’nin konuğu olan Ekonomi yazarları, tarihi ilçe Hasankeyf ve Batman’da nabız tuttu. Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Hasankeyf kalesini turizme kazandıracaklarını belirtti. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ile birlikte ekonomi yazarlarına Hasankeyf’in turizmden beklentisini anlatan Kaymakam Öztürk; “2-3 Bin yıl öncesine dair tarihi eserlerin mevcut olduğu alanı turizme kazandırmak istiyoruz. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, binlerce yıl öncesine, tarihe tanıklık etmiş kadim bir antik kültür şehri olan Hasankeyf tamamıyla su altında kalmış değil. Hala bu eserlerin mevcudiyeti ile çok büyük bir potansiyel barındırıyoruz. Bütün buradaki mağaraları, gerek kazı, gerek uzun yıllara sahip restorasyon çalışmalarına, kazı çalışmalarına bu yıl itibariyle başlanıyor. Bütün bu mağaralar ileriki dönemlerde turizme açılacak ve daha önce açılmamış olan bu alanlar turizme, hem de ekonomiye kazandırılmış olacak” diye konuştu.

“HASANKEYF’TE ALTERNATİF TURİZM KAYNAKLARI”
Kaymakam Öztürk, şöyle devam etti: “Ilısu Barajı'nın getirmiş olduğu su kaynaklarını alternatif turizm kaynaklarıyla beraber, hem tarih, hem kültür, hem spor, hem de doğa turizmi alanları. Tüm görmüş olduğunuz alanlar aynı zamanda trekking güzergahı. İnşallah tüm kaynaklarımız en iyi şekilde Türkiye ekonomisine ve Hasankeyf ekonomisine kazandırılmış olacak. Hasankeyf bir yandan da değişim- dönüşüm içerisinde. Bazı eksikleri var ve pandemi döneminde bu eksikleri tamamlama fırsatı buluyoruz. Yavaş yavaş yeşillendirilmesi, çevre düzenlemeleri hayata geçtiğinde inşallah çok daha güzel bir Hasankeyf ile tüm ziyaretçilerimiz tanışmış olacak. Biz bu dönemi bir fırsat olarak değerlendirdik. Önümüzdeki dönemde bütün bu eksiklikler tamamlandığında inanıyorum ki, Hasankeyf parmakla gösterilecek bir yer, bir ilçe olacak.”

ATEŞ: “BURANIN EN YENİ ESERİ 1473...”
Habertürk yazarı Veyis Ateş, Hasankeyf’in kendisi için her zaman tılsımlı bir yer olduğunu söyledi. Ateş, şunları söyledi; “Daha önce Batman’a gelmeme rağmen Hasankeyf’i görmek kısmet olmadı. Şimdi geldim gördük. Sağ olasın Belediye Başkanı ve ilgili turizm arkadaşlarımızın verdiği bilgiler sahiden buranın ülkemizde bilinen tarihi mağarası popüler olanlardan hiçbir şey eksik değil. Sadece buranın üstün durulması gereken herhalde ilgili bürokratik koşulları biraz daha zorlamak gerekir. Buranın en yeni eseri 1473, düşünün eskisini. Bu doğa güzelliği bu tabiatı ile bu manzarasıyla dediğim gibi daha çok buradaki erklerin ilgili birimlere baskısıyla, sonrası da siz meslektaşlarımız buranın tanıtımı için uğraşıyorsunuz. Sadece oradaki bürokratik koşulların hızlanmasıyla buranın çok daha tatlı daha güzel olacağını bölge halkı için çok kıymetli süreçler başlatacak.”

GENÇ; “CANIM BATMAN VE HASANKEYF’İ YAZACAĞIM”
Akşam yazarı Hikmet Genç, ikinci kez geldiği Hasankeyf’teki sessizliğin kendisine huzur verdiğini söyledi. Genç, şunları kaydetti: “Geldiğimde Hasankeyf henüz sular altında değildi, türbe yeni taşıyordu. Müthiş bir projeydi, minareler aynı şekilde, Hasankeyf’in eski çarşısını gezme fırsatını buldum. Hasankeyf müthiş bir yerdi, oradaki tarihi doku birçok farklı medeniyetin bir araya geldiği bir yer, dünyanın her yerinde bu konuşulur. Her bölge kendine özel bir şey atfeder. Ama bunu çok samimiyetle söylüyorum, Hasankeyf diğerlerinden çok önemli bir konumda benim için farklı bir duygu veriyor. Bana bu yörenin insanları çok sıcakkanlı, buranın hava çok güzel sessiz sakin bana huzur veriyor. Bu kadar canlı insanları dokunabilen bir halkı var. Pazartesi günü yazımda ‘Canım Batman, canım Hasankeyf’ diye yazacağım.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim