** Son günlerde ilaçlama çalışmalarına yönelik eleştiriler üzere açıklamada bulunan Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Aziz Aksin: “Ekip sayısını 6’ya çıkardık. Kentin tümü üç günde bir eşit şekilde ilaçlanıyor” dedi.

“ÇALIŞMALAR YETERLİ”
Larva, sivrisinek, karasinek ve tatarcık ve akrep gibi yaşamı insan sağlığını doğrudan etkileyen böcek ve hayvanlara karşı Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mayıs ayının ilk gününden itibaren ekip sayısını artırarak ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Aziz Aksin, Mayıs ayı ile birlikte ekip sayısını 6’ya çıkardıklarını ve tüm kentin 3 günde bir eşit derecede ilaçlandığını, ilaçlama çalışmalarının kentin ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu söyledi. Ekiplerin halkın ortak yaşam alanlarını ilaçladığını ve bu kapsamda sivrisinek, karasinek ve akrep mücadelesini yaptığını belirten Aksin, yurttaşların, doğal döngünün bir parçası olan uçkunlardan çekinmemesini söyledi. Sivrisineğe benzetildiği için normal mevsim şartları gereği kentte yoğun bir şekilde görülen uçkunlar konusunda kendilerine yapılan şikâyetlerin personeli yanlış yönlendirdiğine dikkat çeken Aksin: “Bu tür şikayetler ilaçlama hizmetlerimizi olumsuz etkiliyor. Ekolojik dengeyi sağlayan bu canlıların insan sağlığına ve yaşamına olumsuz hiçbir etkisi yok ve bizim de uçkunlara yönelik ilaçlama gibi bir çalışmamız olamaz” dedi.
 
“UÇKUN’UN OLUMSUZ ETKİSİ YOK”
Mevsimsel döngü gereği bu mevsimde her yerde olduğu gibi Batman’da da yoğun bir şekilde görülen uçkun göçü konusunda yurttaşların yoğun şikayetlerde bulunduğuna işaret eden Aksin, şöyle devam etti: “Bütün coğrafyamızda olduğu gibi Batman’da da mevsimin doğal döngüsü gereği tarlalardan ve yeşil alanlardan türeyen ve yine hasat dönemine gireceğimiz önümüzdeki günlerde biçerdöver ve tarım araçlarının doğal ortamdaki uçkunların yaşam alanlarına müdahale etmesi sonucu kent merkezimize geçici olarak bir konaklama yapmış ve yapacak olan çekirge, kelebekler, buğday bitleri, üvez vb. canlılar konusunda endişe edilecek bir durum yok.  Bunlar bilimsel açıdan kanıtlandığı üzere insanlara herhangi bir hastalık bulaştırmadığı gibi ekolojik dengeyi de sağlıyor. Yaşamın doğal döngüsünü sağladığı için bizim bu tip zararsız haşerelere karşı herhangi bir mücadelemizin olmayacağını ve halkımızı tedirgin olmamasını vurgulamak isteriz. Şu an belediyemize ve birimimize yapılan şikayetler sivrisinek diye lanse edilse de buğday tarlalarından ve yeşil alanlardan üreyen üvez ve buğday bitidir. Dediğimiz gibi bunların hiçbir hastalık bulaştırma gibi bir tehlikesi olmadığı gibi ekolojik dengeyi sağlayıcı rolleri var.” 

Editör: TE Bilişim