** Eski otogarın SGK İl Müdürlüğü’ne devredilmesiyle yıkılan binaya çocuklar ile işsiz gençler akın ediyor. Günde 50 çocuk, balyozla betonları kırıp eski demirleri hurdacılara satıyor.

EKMEK MÜCADELESİ
Nüfusuna oranla en fazla işsiz ile yoksulun olduğu Batman’da ailelerin geçimine katkıda bulunmak isteyen gençler, her işe yöneliyor. Şafak mahallesindeki eski otogar binasının SGK’ya devredilmesinin ardından yıkım işlemleri hızlandırıldı. Batman’ın kenar mahallelerindeki işsiz gençler, yıkım çalışmaları süren eski otogara akın etti. Ellerinde balyozlarla tonlarca ağırlıktaki betonu kırıp, içindeki demirleri çıkaran yaklaşık 50 çocuk geç saatlere kadar alanda çalışıyor.


DEMİRLERİ SATIYORLAR
Bir haftadır yıkım çalışmalarının sürdüğü eski otogardaki 100’e yakın işyerinden demirleri çıkarmak için günün ilk ışıklarından karanlık çökünceye kadar çalıştıklarını belirten işsiz gençler, şöyle konuştular: “Ortalama 10 saat süreyle elimizden balyoz düşmüyor. Kilosunu 50 kuruştan hurdacılara sattığımız demirden kazancımız günde 30-40 lirayı bulmuyor. Ne iş bulursak yapıyoruz. Evimize ekmek götürmenin çabasındayız.”

Editör: TE Bilişim