*Batman’ın Bayındırlık mahallesinde 6 çocuğunun 3’ünü okula gönderen 33 yaşındaki Alaattin Gezici, “İnşaat atıklarındaki moloz, teneke, naylon, demir ve atık ne varsa toplayıp hurdacılara satıyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIYLA İNŞAAT ATIKLARINDA

Suriyeli ailelerin Batman’a akın etmesiyle birlikte kentte iş bulmakta zorlandığını söyleyen 33 yaşındaki Alaattin Gezici, ailesinin geçimini sağlamak için günün büyük bölümünü inşaat alanlarında geçtiğini söyledi. Eski binaların betonların arasındaki demirleri toplamak için okula giden 3 çocuğuyla ekmek mücadelesini verdiğini belirten Gezici, “Batman’da sayıları 15 bini bulan Suriyeliler, günlük işlere akın edince bize de iş kalmadı. İnşaat alanlarında beton aralarındaki demir, teneke ve moloz atık ne varsa toplayıp hurdacılara götürüyoruz” diye konuştu.


ÇOCUKLARIMI OKUTAMIYORUM”

Batman’ın Bayındır mahallesinde 2 odalı bir evde kiralık oturduğunu söyleyen Alattin Gezici, şöyle devam etti; “6 çocuğumdan 3’ü okuyor. 8 kişilik bir aileyiz. Beton yığınları arasındaki demirin kilosunu 50 Kuruştan satıyoruz. Günlük elimize 5 TL yada 10 TL gibi komik bir para elimize geçiyor. Geçim kaynağımız yok. 3 çocuğum ilkokula gidiyor ama okul masraflarını karşılamakta zorlanıyorum. Hafta sonları çocuklarımı yanıma alıp beton yığınları arasındaki inşaat atıklarını topluyoruz. Batman’da işsizlik çığ gibi. Suriye’den çok sayıda işsiz genç gelince eskisi gibi iş bulamıyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz var. İş Kur kadrolarının adil bir şekilde dağıtılmasıdır.”

Editör: TE Bilişim