**Aralarında HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanları Gülistan Akel, Sabri Özdemir, HDP’li bazı ilçe ve belde Belediye Eş Başkanları ile HDP-DBP’li yöneticilerin katıldığı kitlesel basın açıklamasında; “Ekin Wan’a yönelik vahşet ile ne yapılmak istenildiğini çok iyi biliyoruz ama unuttukları bir şey var. Korkmadık, korkmayacağız” denildi.
“O, DİRENİŞİMİZİN ÇIPLAK HALİDİR”
HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanları Gülistan Akel, Sabri Özdemir, HDP-DBP’lİ yöneticilerin bulunduğu kitlesel basın açıklamasını okuyan DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Remziye Kaplan, “Ekin Wan onurumuzdur” dedi. Gülistan Caddesi İnsan hakları anıtı önündeki kitlesel basın açıklamasına Batman KJA ile bazı STK temsilcileri de destek verdi. DBP Merkez İlçe Başkanı Kaplan, 90’lı yıllarda karşılaşan erkek zihniyeti ile bugün yeniden karşılaştıklarını belirterek; “Ekin Wan’a yönelik vahşeti ile ne yapılmak istenildiğini çok iyi biliyoruz ama unuttukları bir şey var. Korkmadık, korkmayacağız. Ekin Wan direnişimizin çıplak halidir, onurumuzdur” dedi. Devamı
“BU SAVAŞI İNSANLIK KAZANACAKTIR”
DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Kaplan, şöyle devam etti; “Erkek aklıyla şekillenen devletin karşısında savaşan kadına duyduğu kin ve düşmanlığın son fotoğrafı Ekin Wan’ın cenazesine yapılan eziyettir. Bu savaşta kazanacak olan Kürt halkı ve Kürt kadını olmayacak, bu savaşı bir bütünen insanlık kazanacaktır. Kazanan, kadın şahsında yaşam ve insanlık olacaktır. Biz kadınlar, özgürleşinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz ve bize yapılan vahşete karşı hesap soracağız. Nasıl ki Rojava’da YPJli kadınlar DAİŞ çetelerini yendiyse ve dünyaya örnek olduysa, bugün de Kürt kadınları ve halkının bu DAİŞ zihniyetlilerine karşı da yaşamın her alanında onurlarına sahip çıkacağına ve özgürlük bayrağını yükselteceğini göstereceğiz.”



“EKİN WAN YOLDAŞ ONURUMUZDUR” DÖVİZİ
Gülistan caddesindeki kitlesel basın açıklamasında, “Ekin Wan yoldaş onurumuzdur. KJA Batman” yazılı dövizle birlikte basın açıklamasını yapan DBP’li Kaplan; “Bu bir insanlık suçudur. Tüm insanlarımızın bu vahşet karşısında tek yürek olması ve el-ele karşısında olması gerekir. Barbarca, vahşice ahlaksızca yapılan bu katliamları lanetliyoruz ve eril zihniyetin karşısında dimdik duracağımızı belirtiyoruz” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından oturan kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.


Editör: TE Bilişim