* Nisan yağmurların etkili olduğu Batman ve yöresinde, metrekareye 20 kilogram yağış düştü. Dönümlerce buğday, mercimek, nohut ve arpa ekili alanlar suya doydu. DSİ sulama kanallarının işlev görmediğini belirten çiftçi Faris Ege, “Dönümlerce ekili alan su altında kaldı. Çevredeki dağlardan su gelirse yağış sevincimiz kursağımızda kalır” dedi.

EKİLİ ALANLAR SU ALTINDA

Tüm böglede olduğu gibi Batman'da da Nisan yağmurları etkili oldu. Dün öğle saatlerinde bastıran yağış kent merkezinin yanısıra çevredeki ekili alanları da su altında bıraktı. Beşiri ilçesine bağlı Çevrimova ve Binatlı köylerinde dönümlerce ekili alanı su bastı. Buğday, mercimek, nohut ve arpa ekili alanların su altında kalması çiftçiyi hem sevindirdi, hem de düşündürdü. Çevrimova köyü çiftçilerinden Faris Ege, DSİ kanallarının tıkalı ve bir bölümünün çökmesi yüzünden yağmur sularının tarlada kaldığını belirtti. Yağmura sevindiklerini belirten çiftçi Ege, "Yağışlar böyle devam ederse ürünümüz zarar görecek" dedi.



METEOROLOJİ’DEN SEL UYARISI

Batman Meteoroloji Müdürü Zekeriya Türker, Batman ve yöresinde metrekareye 20 kilogram yağışın düştüğünü söyledi. Sel baskınıyla ilgili uyarıda bulunan Türker, " Yağışların hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Sel sularına karşı gerekli uyarıları yaptık" dedi. Beşiri ilçesinin Çevrimova ve Binatlı köylüleri, tarlaların içinden geçen DSİ ait kanallarının temizlenmemesi yüzünden yağmur sularının büyük bölümünün tarlada kaldığına dikkat çekti.

KARAYOLUNDA SU BİRİKTİ

Su baskını sadece ekili alanlarda değil, ulaşımı da olumsuz etkiledi. Batman-Hasankeyf karayolunda çevredeki dağlardan gelen yağmur suları araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Yolda biriken suyun tahliye edilmesini isteyen bazı sürücüler, "Yağmur suları görünmez kazalara her an davetiye çıkarabilir. Karayolları ekiplerinin, biriken suları tahliye etmeli" dediler.

 

 

Editör: TE Bilişim