ECZACILAR BİR ARADAYDI
44. Bölge Batman-Siirt-Muş Eczacılar Odası, ‘Eczacılar günü’ nedeniyle üyelerini iftarda ağırladı. Boss Cafe’de düzenen iftar programına Batman Belediye Eş Başkanları Mehmet Demir, Songül Korkmaz, Eczacılar Birliği üyesi Emin Beyaz, Batman-Siirt Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan ve eczacılar katıldı. İftar sonrası konuşan Oda Başkanı Bayhan: “İnsanlığın ilkel zamanlarından, en modern zamanına kadar süre gelen bir mesleğin devamıdır eczacılık. Halk sağlığına mümkün mertebede çok katıklar sağlayandır eczacılar. Modern zamanın modern nimetlerini de en iyi şekilde kullanılan bir meslek dalıdır. Halka hasta danışmanlığını yapan bir meslektir aynı zamanda. Mesleğimiz ilk gününden buyana kendi içerisinde kabuk değiştirmektedir. Sorun ve sıkıntılar ise her dönemde kendi içerisinde farklılaşmaktadır. Bizler, her şartta insana ve halk sağlığına en iyi şekilde hizmet vereceğimizi beyan ediyoruz” dedi.

 “İYİ BİR ANLAŞMA YAPTIK”
İftara katılan Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti üyesi Emin Beyaz ise SGK ile yapılan protokole dikkat çekti. Beyaz, şöyle devam etti: “14 Mayıs’ta bizi bir araya getiren Oda yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Önceki gün Birlik olarak SGK ile yoğun bir protokol sürecini noktaladık. Detaylarına Oda ve Birlik sayfamızda ulaşabilirsiniz. Detaylarını daha sonra anlatacağım, fakat şunu söyleyeyim iyi bir anlaşma oldu. Sıkıntılı olan yerleri var mı var. İstediğimiz gibi olmasa da günümüz şartlarında ekonomik darboğazda en iyisini yaptık diyebilirim. Dileğim ekonomisi düzelmiş, mesleği daha güzel pozisyona gelmiş değerli eczacılarla daha güzel günlerde buluşmak umuduyla.”

“SEVGİYİ-HÜRMETİ ESAS ALMALIYIZ”
Eczacılar Odası’nın iftar programına katılan Batman Belediye Eş Başkanı Op. Dr. Mehmet Demir de açıklamalarda bulundu. Demir; “Hepinize gönlünüzce, hayal ettiğiniz, barışın hakim olduğu, herkesin kardeşçe birbirini kucakladığı bir dünya diliyorum. Bizler sağlıkçılar olarak yaşam felsefimiz olan yaşatma ve yaşamayı esas alan bir dünyayı yaratmak için gecemizi-gündüzümüze katmamıza gerektiğine inanıyoruz. İnanıyorum ki biz etrafımıza, çevremize, ülkemize, nefreti, kutuplaştırmayı, dışlamayı, aşağılamayı değil, sevginin-hürmetin esas alındığı ruh haliyle bir ortam oluşturmak için mücadele etmeliyiz. 14 Mayıs Eczacılar gününüzü kutluyorum.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim