** Toplum Yararına Programlar kapsamında istihdam edilecek iki bin kişiden Milli Eğitim’de çalışacak bin işsizin isimleri belirlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü ek binası duvarına asılan listelerde işsizler, umutla isimlerini aradı.

 

** İsimlerini listede bulamayan işsizlerden Abdulkerim Erişen: “Yıllardır İş-Kur’da kaydım olmasına rağmen ismim bir türlü çıkmıyor. 7 Çocuğum var. Zor durumdayım ama ismim listede yok” dedi. Bazı işsizler de ilkel yöntemle listelerin duvara asılmasına tepki gösterdi.

 

UMUTLA İSİMLERİNİ ARADILAR
Batman İş-Kur Müdürlüğü’nün, ‘Toplum yararına program’ kapsamında istihdam edilecek 2 bin kişiden Milli Eğitim Müdürlüğü için tahsis edilen 1000 kişinin isim listesi, Milli Eğitim Müdürlüğü karşısındaki ek binanın duvara asıldı. İşsizler, yaklaşık 15 metre uzunluğundaki duvara asılan isim listelerinde kendi isimlerini bulmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Listede isimleri olanlar sevinirken, isimleri bulunmayanlar ise duruma tepki gösterdi.

 

“ADIM BİR TÜRLÜ ÇIKMIYOR”

Duvara asılan listelerde isimlerini arayan işsizlerden Abdulkerim Erişen, listede isminin olmamasına anlam veremediğini söyledi. Erişen, şöyle konuştu: “Yıllardır İş-Kur'da kaydım olmasına rağmen ismim bir türlü çıkmıyor. 7 çocuğum var, toplam 9 nüfusuz. Her seferinde diyorlar ki, ‘çocuğu çok olan çalışsın’ ama bir türlü adım çıkmıyor. Adalet bunun neresinde? Herkes bildiğini yapıyor.” Öte yandan listelerin ilkel yöntemle duvara asılmasına tepki gösteren bazı işsizler ise: “İsim listeleri dijital ortama taşınabilirdi. Bu uygulama 20 önceki görüntülerinden farksız” dediler.

Editör: TE Bilişim