** BDP il teşkilatı, Suriye sınırına örülen duvarı basın açıklamasıyla protesto etti. BDP Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu; “Duvara izin vermeyeceğiz” dedi.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRUYORUZ”
Belediye bahçesinde basın açıklaması düzenleyen BDP Batman il teşkilatı, Suriye sınırına örülen duvarlara izin vermeyeceklerini açıkladı. Basın açıklamasına BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP İl Eşbaşkanları Serdar Atalay, Rahşan Çarboğa, BDP PM üyesi Nezir Gülcan, Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile partililer katıldı. Basın açıklamasını okuyan Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, demokratik çözüm umutlarını yitirmek üzere olduklarını belirterek iktidarı eleştirdi. Gazioğlu; “Rojava halkı ile bağlarımızı koparmaya çalışan, çeteleri besleyen AKP iktidarının örmeye çalıştığı duvarlara izin vermeyeceğiz. Bunun karşısında insani duvar öreceğiz. 7 Kasım günü il ile Batman’daki demokratik kitle örgütleriyle birlikte Nusaybin’e giderek Rojava halkının özgürlük mücadelesinin yanında olduğumuzu ve utanç duvarına izin vermeyeceğimizi haykırmak için tüm halkımızı bu onurlu duruşta yerini almaya davet ediyoruz” dedi.

GÖZALTI TEPKİSİ
BDP Merkez Eğitim Komisyonu üyesi Kinyas Şimşek’in gözaltına alınması ile parti yöneticilerinin saldırıya uğradığını da belirten Gazioğlu, şöyle devam etti; “Seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde örgütlü gücümüzden korkan anlayış, önceki akşam parti yöneticilerinin BDP il binasından çıkarken aralarında BDP Merkez Eğitim Komisyonu üyesi Kinyas Şimşek hiçbir mahkeme kararı ve gerekçe göstermeksizin gözaltına alınmış, buna tepki gösteren parti yöneticisi arkadaşlarımıza Emniyet güçlerinin hukuk ve insanlık dışı bir saldırısı gerçekleşmiştir. BDP İl Eşbaşkanlarına, Parti Meclis üyesi, il ve ilçe yöneticilerine yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve bu tarz yaklaşımları kabul etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştiren polislerin bir an önce açığa alınmalarını Batman Valisi ve Emniyet Müdürlüğünden bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim