**Mardin'in Nusaybin ilçesinde Türkiye-Rojava sınırına kaçakçılığı önleme gerekçesiyle yapılan ve "Utanç duvarı" olarak nitelendirilen duvara karşı BDP Batman İl teşkilatının organize ettiği ve STK’ların destek verdiği eyleme katılan yaklaşık beş bin kişi sınır yolculuğuna çıktı.
BU DA “DUVAR” EYLEMİ
Nusaybin ilçesinde “utanç duvar” ı olarak nitelendirilen duvara karşı BDP’nin sürdürdüğü kampanyaya Batman’dan kalabalık bir kitle destek verdi. Dün sabah Belediye sarayı önünde toplanan kalabalık topluluk, 100’e yakın araçla Nusaybin’e hareket etti. BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay ile Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu’nun organize ettiği sınır yolculuğuna Batman’daki STK temsilcileri de destek verdi. Yaklaşık beş bin kişiyle Nusaybin’e gitmeyi planladıklarını söyleyen Atalay; “Yol güzergahımızda bazı yerleşim birimlerinden de katılım sağlanacak. Kesin bir sayı vermek güç ama Batman’dan ciddi bir katılımla Nusaybin’in yolunu tutuyoruz” dedi.
BATMAN’DAN BÜYÜK KATILIM
Rojava ve Türkiye’deki Kürtlerin birleşip büyümesinden korkan iktidarın bir ‘utanç duvarı’ inşa ettiğini söyleyen Başkan Atalay; “Maalesef bazı çevreler, Kürtlerin özgürlük mücadelelerine engel olma çabası içindedir. Nedense Kürtlerin tüm dünyaya ilham veren özgürlük mücadeleleri emperyalist işbirlikçileri rahatsız ediyor” dedi. Bu arada Batman’ın yanı sıra tüm bölgeden katılımın olduğu Suriye sınırındaki duvara tepki amaçlı birçok araç sürücüsü de Nusaybin’e gitti. Bazı araç sürücüleri, trafik ekiplerinin ceza uygulamasına karşılık araç evraklarını gözden geçirdikleri de gözlendi. 

Editör: TE Bilişim