**HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Özgür Kadın Hareketi’nin Batman’da düzenlendiği 4. Kadın Konferansına katılarak, mesajlar verdi. Buldan; “Ne yazık ki Dünyanın her yerinde kadına şiddet var. Bu konferansta hepimizin yüreğinin bir kısmı burada ama yüreğimizin diğer kısmı İran’da Mahsa Amini için direnen, onun katletmesine karşı çıkan İranlı kadınların yanındadır” dedi.

“YÜREĞİMİZİN BİR KISMI İRAN’DA”
Özgür Kadın Hareketi’nin (TJA), 4. Kadın Konferansını Batman’da gerçekleştirdi. Gürgör Palas’ta düzenlenen onferansa HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, kadın bölge milletvekilleri, STK temsilcileri ve kalabalık kadın topluluğu katıldı. Konferansta söz alan Buldan; “Burada önemli bir konferans gerçekleştiriyoruz. Kadınların birlikteliği ve kadınların örgütlü gücünü açığa çıkaran ve böylesi güzel bir ortama öncülük eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bu konferansta hepimizin yüreğinin bir kısmı burada ama yüreğimizin diğer kısmı İran’da Mahsa Amini için direnen onun katletmesine karşı çıkan İranlı kadınların yanındadır” dedi.

“BİZİM ÜZERİMİZDEN SİYASET YAPILIYOR”
Eş Genel Başkan Buldan, şöyle devam etti; “Biz biliyoruz ki nerede olursak olalım, yaşamın neresinde olursak olalım, bizler katlediliyoruz, tacize, tecavüze uğruyoruz, yok sayılıyoruz. Bizler intihar ediyoruz ve erkekler bizim üzerimizden siyaset yapıyorlar. Evet, kadınlar Dünyanın her yerinde şiddete uğruyor. Kadınlar dünyanın her yerinde katlediliyor. Ama şunu ifade etmek isterim ki her katliam, her şiddet politiktir, siyasidir. Ülkeleri yönetenlerin emirleri doğrultusunda, siyasetleri doğrultusunda zihniyetleri doğrultusunda, kadınlara bakış açısı doğrultusunda bizler katlediliyoruz, şiddete uğruyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim