*Uluslararası sanatçı Batmanlı Ahmet Güneştekin ve eğitimci-yazar Yavuz Ekinci, Kovid-19 salgını sonrası yapacakları çalışmaları Batman Çağdaş’a değerlendirdi. Salgın sonrası yeni bir dünya gerçeğiyle karşı karşıya kalınacağını belirten Güneştekin: “Korona virüsle mücadelenin sürdüğü şu günlerde elbette salgın sonrası 2021-2022’inin projelerine yöneldim. Yeni dönemde daha çok bilim ve eğitim ön planda olacak. Şimdiden yeni fikirler peşindeyim” diyor.

* Yeni bir roman hazırlığı içinde olan eğitimci-yazar Yavuz Ekinci ise; “Salgın döneminde bol kitap okuyorum. Salgın sonrasında üzerinde çalıştığım bir roman çalışmam var. Önümüzdeki yıl okurlarımla buluşturacağım. Dünyada yeni süreçte daha çok sağlık, eğitim ve bilime yönelik yatırımlar ön planda olacak” diye konuştu.

GÜNEŞTEKİN: “YENİ FİKİRLER YARATIYORUM”
İstanbul’da yaşayan Dünya sanatçısı Batmanlı Ahmet Güneştekin ile eğitimci yazar Yavuz Ekinci, Kovid-19 salgını sonrası planladıkları projeleri Batman Çağdaş’a değerlendirdi. Salgın sonrası yeni bir dünya gerçeği ile yüz yüze gelineceğini ifade eden uluslar arası sanatçı Ahmet Güneştekin: “Korona virüsle mücadelenin sürdürdüğü hassas günlerden geçiyoruz. Diğer taraftan da salgın sonrası dönemin programları yapılıyor. Atölyemde 30 personelimi ücretli izne ayırdım. Şimdi zamanımı çok daha geniş ayırdığım  atölyemde yeni fikirler yaratmanın çabası içindeyim. Yeni projeler planlıyorum.  Şimdiden 2021 ve 2022’nin hazırlığını yapıyorum. Önümüzdeki süreçte bilim ve eğitime çok önem verilecek. Her şeyden önce insanlar bu süreçte hijyeni öğrenecek ve sağlıklı yaşamının ne kadar kıymetli olduğunu da kavrayacak” dedi.

“BU TRAVMA BİRKAÇ YIL SÜRECEK”
Sanatçı Güneştekin, şöyle devam etti: “Korona sonrası bu salgının travması birkaç yıl devam edecek. İnsanlar arasında kucaklaşma ve tokalaşma tedirginliği olacak. Gelişmiş ülkeler bilime daha çok destek verecek. Büyük sermaye grupları ve hayır vakıfları bilime daha yüksek bütçeler ayıracak. Dünyada tüm kutsal mekanların ibadete kapanması belki de din adamlarına karşı mesafeli bir yaklaşımı getirecek. Birçok ülke bilime odaklanacak. Bu salgın sürecine çağ’ın tufanı diyorum. Dünyada artık herkes yeni dünya düzenine ayak uyduracak.”

EKİNCİ: “DAYANIŞMA DÖNEMİNDEN GEÇİYORUZ”
Batmanlı eğitimci yazar Yavuz Ekinci, korona virüs salgını döneminde daha çok günlerinin kitap okumakla geçtiğini ifade etti. Salgın sonrasında üzerinde çalıştığı yeni romanı önümüzdeki yıl okurlarıyla buluşturmayı planlandığını belirten yazar Ekinci, şunları kaydetti: “Şu zor günlerde İstanbul’da günlerim daha çok kitap okumak ve zamanımı aileme ayırmakla geçiyor. Elbette sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz ama hala hınç ve öfke dolu manzaralara tanık oluyoruz. İstanbul’da sokağa çıkma yasağının ardındaki manzaralar insanı düşündürüyor. Oysa bu dönem dayanışma ve güç verme dönemidir. İnsanlar bir birinin yanında olmayı hissettirmeli. Şu günlerde bir birimizi anlamalıyız.”

“ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK”
Korana virüs salgının dünyada birçok şeyi değiştireceğine dikkat çeken Ekinci, şöyle devam etti: “Bu salgın dünyada birçok şeyi değiştirecek. Belki de insanların daha birlikte hareket etmesini sağlayacak. Çevremde yakından tanıdığım bazı dostlarım virüs şüphesiyle tedavi görüyor. Belki de çok sevdiğimiz bazı dostlarımızı kaybedeceğiz. Umudum, bu salgında az sayıda insanın hayatını kaybetmesi. Artık önümüzdeki süreçte birçok ülke sağlık, eğitim, bilim ve insana dair yatırımlara yönelecek. Bu süreçte hem çok okumak hem de zor durumdaki insanlarla yardımlaşmak ve ekmeği paylaşmaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim