**Batman’da fıstık budama döneminin başlamasıyla birlikte Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş ile birlikte köylüleri ziyaret etti. Uzmanlarla birlikte çiftçileri bilgilendiren Aydiş; “Buğday ekilebilecek düz arazilerde fıstık ekilmesi doğru değil. Dünyada artık buğday sıkıntısı var. Bu nedenle birinci sınıf tarım arazileri her zamankinden daha değerli” dedi.

“BÖYLE GİDERSE ARAZİ KALMAYACAK”
Batman Ziraat Odası yöneticileri ve uzmanları, ‘fıstık budama’ döneminde çiftçileri tarlada bilgilendirdi. Batman’ın Çevrimova (Barısıl) ile Yenipınar (Kevarzo) köylerini ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş, köy muhtarı Cafer Konaç ve Ziraat mühendisleri, çiftçileri ziyaret etti. Birinci sınıf arazilerin önemine değinen Oda Başkanı Aydiş; “Batman’da en çok fıstık ekilen köylerinden biri de Çevrimova köyüdür. Özellikle birinci sınıf tarım arazisinde fıstık ekilmemesi ikazımızı tekrarlıyorum. Böyle giderse buğday ekecek arazi bulamayız. Köylülerimizden ricam, özellikle engebeli arazilerde fıstık ekimi yapmalarıdır. Dünyada artık buğday sıkıntısı var, şu anda biliyorsunuz Rusya-Ukrayna savaşından dolayı buğday fiyatları epey yükseldi. Olağanüstü bir durum olursa buğday bulamayız. Onun için fıstık önemli bir üründür ama fıstığın ekildiği alan da çok önemlidir. Birinci sınıf arazilerimize önem vermemiz gerekir, dikkat etmeliyiz.”

ÇİFTÇİLER BİGİLENDİRİLDİ
Programın sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Oda Başkanı Aydiş, Ziraat mühendislerle birlikte ayda bir köyleri ziyaret ettiklerini belirtti. Aydiş; “Ziraat Odası bünyesinde ziraat mühendisleri danışmanlarımız var. Bu danışmanlar Tarım Bakanlığı tarafından destekleniyor. Biz arkadaşlarla haftanın bir günü ya da ayda üç defa köyleri ziyaret ediyoruz. Bugün fıstık ekimi yaygın olan Çevrimova köyüne geldik. Çiftçilerimizin sorunları dinleyip ilgili yerlere ileteceğiz” dedi. Çevrimova köyü muhtarı Cafer Konaç ise; “Birinci tarım arazilerini önemsiyoruz. Buğday ekilebilecek arazilere fıstık ekmeyelim. Engebeli araziler varken düz araziye fıstık ekmek doğru değil” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim