TÖRENE İLGİ
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 99. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenler, Vali Hulusi Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Kabul Töreni’ ile son buldu. TPAO sosyal tesislerinde Covid-19 tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen kabul törenine Vali Şahin, eşi Ebru Şahin, Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, protokol üyeleri, askeri erkan,  kamu kurum yöneticileri, siyasi partilerin yöneticileri, şehit yakınları, gaziler ile STK temsilcileri katıldı. Törene katılan davetlileri kapıda karşılayan Şahin çifti, davetlilerin bayramlarını kutladı.

 “HARP TARİHİNİ YİNE DEĞİŞTİRDİK”
Türk Milletinin en kıymetli varlığının ordusu olduğunu vurgulayan Vali Şahin, şöyle devam etti: “Peygamber ocağı olan ordumuza kıskançlıkla sahip çıkalım, güçlendirelim ve büyütelim. Bu coğrafyada başka şekilde ayakta kalamayız. 15 Temmuz felaketini yaşadık, ordumuz üzerinde oynanan oyunları gördük. Ama bu milletin feraseti ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesindeki vatanperver unsurlar o büyük felaketi ve ihaneti bertaraf etti. O prangaların ardından ordumuz yakın tarihin en büyük operasyonlarını çok büyük başarıyla yerine getirdi.  Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bunların her biri benim nezdimde birer Kıbrıs Barış Harekatı büyüklüğünde ve gücündedir. Batman’da İHA ve SİHA’ların tek üssü ola 14. İÜS Hava üssümüz var. Bununla ne kadar övünürsek azdır.

“ARTIK TANKLARIN FONKSİYONU KALMADI”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “Bu üssün komutanlarını da tebrik ediyorum. Dünya harp tarihinin de değiştiğini hep birlikte görüyoruz. Nasıl tanklar efektif kullanıldığında siper harbinin anlamı kalmadıysa İHA ve SİHA’ların olduğu dönemde de artık tankların bir fonksiyonu kalmadı. Bunu da ilk olarak Türk ordusu yapmış oldu. Bu şerefi de daha önce yaşamıştık. İlk üzengiyi de biz bulmuştuk, dünya tarihini değiştirmiştik. Şimdi de İHA ve SİHA’ları efektif kullanarak yine dünya harp tarihini değiştirdik.”

“ATATÜRK ÇOK BÜYÜK BİR DEĞER”
Mustafa Kemal Atatürk’ün çok büyük bir değer olduğuna dikkat çeken Vali Şahin; “Kendi hayatını hiçe sayarak ölüm fermanı boynundayken o mücadeleyi verip dağınık haldeki milli unsurları birleştirerek bu savaşı zafere taşıyan Mustafa Kemal Atatürk’tü. Tarihte O’nun kadar milletine güvenen bir şahsiyet tanımıyorum. Ordu yok diyorlar, “kurulur” diyor, para yok diyorlar “bulunur” diyor, düşman çok diyorlar “yenilir” diyor. Bunun da örneğini en iyi şekilde gösterdi. Bize bunlar kadar kıymetli bir de; ufuk ve istikamet çizdi. Bu istikamet de muasır medeniyetler seviyesi ve onun üzerine çıkmak. Yani biz gelişeceğiz ve hak ettiğimiz dünyanın medeni ülkeler ailesinin en üstlerinde yerimizi bulacağız. Bunun için de çok yoğun çalışmamamız lazım. Çalışacağız ve mutlaka başaracağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim