**Altın fiyatlarında yaşanan artış, düğün yapanı da düğüne gitmeyi planlayanı da zorda bıraktı. 1 Gram altının 980 TL’yi görmesi üzerine Batman’da düğün törenlerine giden davetlilerin büyük bölümü çiftlere takı yerine para takmayı tercih ediyor

TAKI KÜLTÜRÜ BİTİYOR
Batman Kuyumcular Derneği Başkanı Şehmus Kaplan, düğün mevsiminde altın fiyatlarında yaşanan artıştan sonra bazı müşterilerin yarım gram altın talebinde bulunduklarını söyledi. 22 Ayar altın fiyatının 1915 TL, çeyrek altın 1640 TL, yarım fiyatının da 3280 TL ve 1 gram altının 980 TL’ye yükseldiği düğün mevsiminde vatandaşların artık yarım gram altın talebinde bulunduğunu belirten Kaplan; “Düğün mevsimindeyiz ama altın satışı her geçen gün düşüyor. 1 Gram altının fiyatı neredeyse 1000 TL’yi buldu. Şimdi de gramın yarısını soran müşterilerimiz var” dedi.

ALTIN FİYATI YÜKSELİNCE
Altın fiyatlarının yükselmesiyle takı kültürünün de kaybolmaya yüz tuttuğunu ifade eden Kapan, şöyle devam etti; “Son dönemlerde Batman’daki düğünlerde genç çiftlere daha çok para takılıyor. Artık eskisi gibi altın takan yok. Altında gram bazında dolar-liraya bağlı olarak bir artış var. Geçen yıl düğünlerde çeyrek takanlar şimdi de bir gram yerine yarım gram almaya çalışıyor. Yöremizde genelde herkes altın takmayı tercih ederdi. Altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle daha çok çiftlere para takılıyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim