* Almanya’daki bir yardım kuruluşu, 600 ila 1000 TL arasındaki nakit kart dağıtımına Suriyeli sığınmacılar akın etti. Kartlar, kentteki bazı düğün salonlarında dağıtıldı. Salonlar önündeki kalabalık, bu kez düğün töreni için değil, yardım için oluştu.

İKİ BİN SIĞINMACIYA KART
Merkezi Almanya’daki Welthungerhilfe yardım kuruluşunun kışlık nakit yardım kartına Suriyeli sığınmacılar akın etti. Kent merkezindeki Alyans, Beyaz Saray, Desmal ve Roza düğün salonlarında dağıtılan nakit kartını alabilmek için Suriyeli sığınmacılar, gün boyu kuyruk oluşturdu. 600 ila bin TL. arasındaki nakit yardım haberini alan sığınmacılar, kart alabilmenin sevincini yaşadı. 4 Düğün salonu hafta içinde gündüzleri sığınmacıların yardımı kiralandı.

SIĞINMACILARA KIŞ DESTEĞİ
Batman'da daha önce de sığınmacılara nakit kart desteğinde bulunan Alman yardım kuruluşunun, Batman ve Mardin'deki 7 bin sığınmacıya hafta içinde kart ulaştırmayı hedeflediği belirtildi. Kışlık nakit kartların Suriyeli sığınmacıların kimlikleri doğrultusunda hak sahiplerine verildiğini ifade eden yardım görevlileri: "Dağıtılan nakit kartlar ailelerin nüfusuna göre değişiyor" dediler. Öte yandan salonların önünden geçen bazı yurttaşlar ise "Salonlarda düğün var sandık, meğerse Suriyelilere yardım dağıtılıyormuş" diye konuştular. (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim