*Yeni mahallelere 4 kilometre uzaklıktaki eski yerleşim birimindeki semtlerde ise evler 100 Bin liradan bile  alıcı bulmuyor.

1 MİLYON TL’DEN ALICI BULUYOR
10 Yıl öncesine kadar Batman merkeze bağlı köy statüsünde olan Tilmerç ile Gültepe Mahalleleri’ndeki ‘Akıllı Ev’ projelerine yenileri eklenirken, yapımı tamamlanan evlerin büyük bölümü sahiplerini buldu. Yapımı biten evlerin fiyatları ise dudak uçuklatıyor. Satışa çıkarılan evlerin fiyatları 900 Bin TL’den başladığı ve 1 Milyon TL’ye kadar çıktığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl 350 ile 500 bin TL arasında değişen ev fiyatlarının bu yıl 1 milyon TL’ye kadar çıkması, yeni mahallelerde ev almak isteyenleri kara kara düşünmesine neden oldu. Batman’ın yeni mahallelerinde konut fiyatlarının yüksek fiyatlara alıcı bulması, kentte günün konusu oldu.

ÜCRA SEMTLERDE 100 BİN TL’YE EV
Batman’ın yeni mahallelerine 4 kilometre uzaklıktaki eski yerleşim birimlerinde ise evler 100 bin liranın altına bile alıcı bulmuyor. Petrol şehrinin çekirdeği olan İluh, Çarşı, Akyürek ve Kısmet Mahallelerinde ev fiyatları 75 bin lira ile 100 bin TL arasında satılıyor. Eski Mahallerinin de ‘Kentsel dönüşüm’ projesine alınması halinde ev ve arsaların prim yapacağını belirten bazı semt sakinleri; “Belediye’nin İluh deresine yönelik başlattığı projeyi önemsiyoruz. İluh deresi çevresindeki mahallelerin gözü, bu projede. Dere projesi hızlandırılırsa, eski yerleşim birimleri de hayat bulmuş olur. Şimdilerde evlerimiz prim etmiyor.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim