* Batman’ın mahallesi konumundaki Erköklü (Ermi) köyü muhtarı Metin Tatsız, köyü ikiye ayıran 2 kilometre uzunluğundaki yağmur suyu kanalı zemininin henüz betonlanmadığına dikkat çekti.

“ÇALIŞMALAR BİR AYDIR DURDU”
DSİ'nin İluh deresi ıslah çalışmaları kapsamında yaptığı 2 kilometre uzunluğundaki istinat duvarının tamamlanmasına sevinen Erköklü sakinleri, şimdi de deredeki çalışmaların yarıda kalmasına tepkili. Köyün ortasından geçen derenin kış aylarında yağmur sularıyla dolması köylüleri, tedirgin ediyor. Kanal zemininin toprak olduğuna işaret eden muhtar Metin Tatsız: “Bir ay önce DSİ çalışmaları durdurdu. Önümüz kış, burası yağmur sularıyla dolup taşacak. Havalar henüz iyi durumdayken DSİ zemin çalışmalarını tamamlamalıydı” diye konuştu.

KÖY, KALDIRIMA KAVUŞTU
2019'da resmen Batman’ın bir semti haline geleceklerine de işaret eden muhtar Tatsız, sözlerini şöyle sürdürdü; “1.800 Kişinin oturduğu köyümüzde kaldırım yoktu. Karayolları Şube Müdürlüğü binasından, köyün içine kadar kaldırım çalışmalarını tamamlayan Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ile diğer görevlilere teşekkür ediyoruz. Ayrıca alt yapı sorununun çözümünde her zaman bize destek olan Valimiz sayın Ahmet Deniz'e de şükranlarımızı sunuyoruz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim