*İhalesi iptal edilen Batman Park AVM’ satışı öncesinde açıklama yapan Vali Şahin, “Belediye’nin haklarını korumakla mükellefiz. Bu nedenle Belediye’nin borçlanmasını istemiyoruz” dedi.

“BELEDİYE’NİN BORÇLANMASINI İSTEMİYORUZ”
Dün kimsenin katılmaması nedeniyle ihalesi iptal edilen Batman Park AVM ihalesi öncesinden Vali Hulusi Şahin, basın mensuplarına açıklama yaptı. Vali Şahin, Belediye’nin haklarını menfaatlerini korumak ile mükellef olduklarını söyledi. Vali Şahin; “Belediye’nin borçlanmasını hiç istemiyoruz. Bakın, bu şehir şu anda çok ciddi bir borç yükü altındadır. Önceki yönetim döneminde Euro cinsinden yapılan borçlanmadır” diye konuştu.

“YANLIŞ BORÇLANMA YAPILMIŞ”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “Arıtma tesisi işini bir Alman Bankası üzerinden vermişler. 32 Milyon Euro üzerinden yapılmış bu borçlanma. Kanalizasyon arıtma tesisi kurmak için 32 milyon Euro almışlar. Bu borç bitmiyor ve yıllardır ödüyoruz. Biz ödüyoruz, döviz kuru artıyor bu sebeple borcumuz da artıyor. Zamanında yapılmış yanlış borçlanma yüzünden devamlı kullanmak zorunda kalıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim