**Batmanlı 6 yaşındaki Elçin Başak, dört ay önce akranları gibi okulun yolunu tutuyordu. Geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hastanede beyin MR’ı çekilen Elçin’in beyin sapında tümör tespit edildi. Minik Elçin, kısa sürede yatağa düştü. Baba Veysel Başak: “Bazı doktorlarla görüştüm, ameliyatın imkansız olduğunu söylediler. Kızımı ameliyat edebilecek doktor arıyorum” diyor.

ELÇİN, TEDAVİ BEKLİYOR
6 Yaşındaki Elçin Başak, yaklaşık dört ay önce yemek yediği sırada boğazına ekmek takıldı. Nefes almakta zorlanan minik Elçin, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne oradan da Bölge Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Tedbir amaçlı çekilen beyin MR’ında 6 Yaşındaki Elçin’in beyin sapında tümör tespit edildi. Elçin, hastalığı teşhis edildikten sonrası kısa sürede yürüme ve nefes alma fonksiyonlarını yitirdi. Hastanede bir süre tedavi gören Elçin’in ameliyat olmayacağı tespit edilince ailesi yıkıldı.

“AMELİYAT EDECEK
DOKTOR ARIYORUZ”
Çocuğunun ameliyat edilmesini isteyen baba Veysel Başak: “Kızımın beyin sapında tümör tespit edildi. Batman’daki hastanelerden sonra Dicle Üniversitesi’nde kızımı muayene götürdüm ama ameliyatın yapılamayacağını söylediler. Ankara ve İstanbul’dan bazı doktorlarla da görüştüm, muayene için kızımın oraya götürülmesi gerektiğini söylediler. Ancak kızım entübe durumda. Sürekli hastane hastane dolaşacak gibi bir durumda değiliz. Kızımı ameliyat edebilecek doktor varsa ve tedavi için ümit veriyorsa gitmeye hazırız. Yeter ki çocuğum sağlığına kavuşsun” dedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim