AYDA 40 BİN YOLCU UÇUŞ YAPIYOR
İstanbul, Sabiha Gökçen ve Ankara’ya Esenboğa’ya seferlerin yapılabildiği Batman Havalimanı, yıllar önceki sefer sayısını arıyor. THY’nin İstanbul Havalimanı ile Pegasus’un da Sabiha Gökçen’e sefer yapabildiği Batman Havalimanı’nda haftanın 5 günü de Ankara’ya sefer düzenliyor. Haftada 27 seferin yapıldığı havalimanında ayda ortalama 40 Bin yolcu seyahat yapabiliyor.

İZMİR VE ANTALYA UÇUŞLARI YOK
Pegasus’un 1.5 yıl önce yaptığı İzmir seferlerini bu yıl ise ‘turizm bölgesi’ diye komşu Mardin kapmıştı. Batman’da daha önce haftada üç gün sefer yapan Pegasus Havayolları’nın yeniden sefer yapmasını isteyen turizm acentaları harekete geçti. Bölgenin en güvenli ve 64 yıldır sefere açık olan Batman Havalimanının eski sefer sayısını yakalayabilmesi için bazı STK ve Odalar harekete geçti. Doluluk oranının yüzde 95’lerde olduğu İstanbul ve Ankara seferlerine İzmir ile Antalya seferlerinin de yapılabilmesi için iş dünyasının da bir dizi girişimde bulunduğu öğrenildi.

“TAHRAN VE ERBİL SEFERLERİ DE ŞART”
Vali ve Başkanvekili Ekrem Canalp, turizmde Batman’ın gereken ivmeyi kazanabilmesi için haftada bir İran veya Erbil seferlerinin yapılabilmesi için bir heyetin İran’dan sonra Irak’a da gidebileceğini ifade etmişti. Diyarbakır’ın daha çok Almanya’ya sefer düzenlediğini belirten bazı iş insanları ise şöyle konuştular; “Batman Havalimanı’ndan haftada bir Tahran yada Erbil seferlerinin düzenlenmesi buradaki ticarete ayrı bir ivme kazandıracaktır.”

Editör: TE Bilişim