**Suriye’deki iç savaştan kaçıp Batman’a yerleşen Suriyeli bazı kadınlar, 2-3 evlilik yaptıktan sonra iz kaybettiriyor. 20 Gün süreyle birlikte kaldığı Suriyeli Sultan’a 14 bin TL kaptıran 50 yaşındaki H.Y; “Suriyeli kadınları evlendirmek isteyen bir şebeke var. Benden 14 bin TL, arkadaşımdan da 16 bin lira aldılar. Yanımda 20 gün kalan imam nikahlı eşim Suriyeli Sultan bir anda kayıplara karıştı” dedi.
DOLANDIRICILARA DİKKAT
Batman’a yerleşen 20 bin civarındaki Suriyeli sığınmacılar arasında bazı kadınların bir ayda 2-3 evlilik yapması kentte günün konusu oldu. Batman’ın Aydınlıkevler mahallesinde oturan 50 yaşındaki H.Y; “14 Bin TL verdiğim Suriyeli eşim Sultan, yanımda 20 gün kaldıktan sonra kayıplara karıştı” dedi. Ramazan ayının ilk gününde sigara satışını yapan bir arkadaşıyla birlikte Mardin’in Kızıltepe ilçesinde tanıştıkları Suriyeli iki kadına toplam 30 bin TL ödediklerini anlatan H.Y; “Eşimi bir süre önce kaybettim. Aydınlıkevler mahallesinde oturan Suriyeli bir kişinin aracılığıyla tanıştığım Sultan’a 10 bin TL peşin para, ardından da 4 bin TL’yi altın aldım. Batman’a getirdim. Şamlı bir ailenin kızıydı. Geçen hafta işe gittim. İş dönüşünde eve döndüğümde eşim ortalıkta yoktu” diye konuştu.


“ŞİKAYET ETTİM AMA”
Sigaracı arkadaşının da tanıştığı Suriyeli bir başka kadına 16 bin TL para verdiğini söyleyen H.Y, şöyle devam etti; “İkisi de Şamlı’ydı. Suriyeli Sultan yanımda bir hafta kaldı ama arkadaşımın imam nikahı kıydığı eşi bir gün bile yanında durmadı. O kadınlar birer dolandırıcı olduğunu sonradan öğrendik. Neye uğradığımızı şaşırdık. Emniyet’e başvurduk. Resmi nikahımız olmadığı için hiç bir şey yapamadık. Her yerde onları arıyoruz. Maalesef izlerine rastlayamadık.”
“BİR AY İÇİNDE İKİ EVLİLİK YAPTI”
Batman’ın Aydınlıkevler mahallesinde Batmanlı 75 yaşındaki H.H. ise 55 yaşındaki Suriyeli dul bir kadına 15 bin TL başlık parası verdi. Bir haftalık evliliğin ardından iz kaybettiren Suriyeli Meryem’in bir ay içinde ikinci evliliği Aydınlıkevler mahallesinde başka biriyle evlenmesini çekilen fotoğraf karesi ele verdi. 75 yaşındaki H.H’nin yakınları, Suriyeli kadının fotoğrafını Aydınlıkevler mahallesinde evlilik yapan kişinin ailesine gösterince Suriyeli Meryem’in ikinci evlilik yaptığı ortaya çıktı. Aileler, Suriyeli kadından para ve ziynet eşyaları geri aldıkları öğrenildi. (Reşat Yiğiz-Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim