** Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Ankara’da hayatını kaybeden yurttaşlar için patlamanın yaşandığı saat 10.04’te anma programı düzenledi. Yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

** Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şubesi Eşbaşkanı Aziz Turay: “Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz” dedi.

 

BATMAN’DAN ANMA
Ankara’daki hain saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlar için Batman Demokrasi Platformu anma programı düzenledi. Atatürk parkı önündeki anmaya HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli, HDP Batman Milletvekili adayları M.Ali Aslan, Kadir Tunç, STK temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı. ‘Akıttığınız kanda boğulacaksınız’ pankartının da açıldığı açıklamada Emniyet ekipleri görüntü aldı. Platform adına açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Şubesi Eşbaşkanı Aziz Turay: “Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak ‘güvenlik zafiyeti’ yok diyorlar. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin” dedi.

 

“KATİLLERİ TANIYORUZ”
Turay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara’nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller; diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden ‘oy avcılığı’ yapanlardır. Katiller; yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde ‘tek başına iktidar’ olmak için ülkeyi ateşe atıp, kendilerini kurtarmaya çalışanlardır. Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz; Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”

 

EMEKÇİLER GREVDE
Katliam nedeniyle üç gün süreyle grevde olacaklarını da kaydeden Turay, şöyle devam etti: “Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak katliamda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için dünden itibaren üç gün yastayız. Bugün ve yarın bütün Türkiye’de grevdeyiz. Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz.”

Editör: TE Bilişim