Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, konuk olduğu Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nde kentin gündemindeki önemli proje ve konulara açıklık getirdi. Batman Çayı kenarında yapılması planlanan proje ile ilgili konuşan Vali Canalp, “Doğmayan bebeği boğmaya çalıştılar. Oysa yeni proje bir trenin lokomotifidir. Ne yazık ki bazı çevrelerin lokomotifi bombalamak istemesi akıl karı değil” dedi.

YENİ OSB'Yİ KONUŞTU

Batman 1. Organize Sanayi  Bölgesi’nin yanı sıra Raman dağı eteklerindeki ikinci OSB'de de yer kalmadığını belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nde yeni OSB ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Özkan, Feyzi Bakır, Metin Gürbüz, Özel Kalem Müdürü Feyyaz Tunç ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vahap Asma ile BGYC’ye konuk olan Vali Canalp’ı, BGYC başkanı Arif Arslan ve yönetimi karşıladı. Bir buçuk saati aşkın sohbette şehrin gündemine ilişkin konuları masaya yatıran Vali Canalp, bir süre önce kamuoyuna açıkladığı yeni OSB projesi üzerinde durdu.

“70 KM'LİK PARK ÖNERİSİ İLGİNÇ”

Vali Canalp, şunları kaydetti; “Yaklaşık 6 bin 100 dönümlük yeni OSB alanına ilişkin kamuoyunda çıkan eleştirileri üzülerek okudum. Bazı çevrelerin beyanatında buranın 70 kilometre park olsun önerisini çok ilginç buldum. Gerçekten üzüntü verici. Ormanlar yasak. Mera ve Tarım alanına da OSB'yi kuramazsınız. OSB’yi ayın ortasına kuracak halimiz de yok. Bugünün çocukları ileride büyüdüklerinde belki de işsiz kalacaklar. Şu anda işsizlik var. İnsaflı olmak lazım. ‘Kirlilik olur’ diyerek OSB projesine karşı çıkmak ön yargılı olup doğru bir yaklaşım değildir.”

“ÜRETİM ÜSSÜ KURMAK ZORUNDAYIZ”

Vali Canalp sözlerine şöyle devam etti : “Kentin merkez nüfusu 500 bin. Batman’a iyi bir gelecek sunmak ve gelir kaynağı oluşturmak istiyorsanız bu ancak bir üretim üssü kurmak ile olur. Bürokratik işlemeleri hızlandıracağım ama Batmanlıların da bu projeyi sahiplenmesi gerekiyor. Tarım ve turizm bir yere kadar ama Yeni OSB ile Batman istihdamda iyi bir ivme yakalayacak. Batman’ın geleceği olan projeyi doğmadan öldürmeyelim.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim