DODAN TEPKİ GÖSTERDİ
Batman’da bir cafede sahne alan O Ses Türkiye şampiyonu Dodan’ın mikrofonunun elinden alındığı iddiaları sosyal medyada yayılınca tepkilere neden oldu. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde polis memurlarıyla diyalogu görülen Dodan’ın tepkisi şöyle: “Siz bir vatandaşsınız, ben de bir vatandaşım. Sizin yasal haklarınız olduğu kadar benimki de var. Siz burada görev alabiliyor olabilirsiniz, ben de İstanbul’dan buraya konser için geldim. Sizin benim elimden mikrofonu çekmeye hakkınız yok” diye konuştu.

VALİLİK: “İDDİALAR ASILSIZ”
Sosyal medya kullanıcıları tarafından hızla yayılan paylaşımların ardından Batman Valiliği twitter hesabından gece yarısı açıklamada bulundu. İddiaların asılsız olduğunun belirtildiği açıklama şöyle: “Sosyal medyada ‘Batman’da polisin Kürtçe şarkı söyleyen sanatçıyı engellediği’ yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Yapılan işlem alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmadan çalışan işyerine uygulanan faaliyetten men işleminden ibarettir.”

“POLİTİK BİR DURUM DEĞİLDİ”

Sanatçı Dodan, olayın ülke gündemine girmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Tamamıyla işletme üzerinden gelişen bir sıkıntıydı. Alınan bir ihbar üzerine polislerin gördüğünü gördük. İkinci kez ekibin oraya gönderilmesi işin başka bir boyutu. İçeri girer girmez nasıl girdiklerini bile görmedim. Gözüm kapalıyken mikrofonun elimden alındığını, müziğin kesildiğini söyleyebilirim. Oradaki izleyicilerin adına da konuşuyorum. Üslup ve adapla ilgili sorun vardı. Hiç kimsenin bir dil üzerinden siyaset yapması doğru değil ve herhangi bir dilin üzerinden o siyaseti geliştirip başka boyuta taşıması hiç doğru değil. Dünyada yaşayan bütün dillerin evrensel olduğunu unutmamak lazım. Bütün diller hepimize aittir. Olaya daha çözümleyici ve başka noktadan bakmak gerek. Kürtçe şarkı esnasında olduğu doğru ama bu noktada olayın Kürtçe şarkı söyleniyor diye bir durum haline getirilmesi yanlış. Siyasi bir pozisyon asla olmadı. Kimse bunu politik bir duruma çekmesin. Olayın adapla sıkıntısı var.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim