**Güvenlik ekipleri, Dicle’de bulunan aracın Hayriye Arıca’nın eşi Burhan Arıca’ya ait olabilme olasılığını araştırıyor. Dalgıçlar, nehirde arama yaptı.

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA
Batman’ın Hasankeyf ilçesinde iki gün önce Dicle nehrinde cesedi bulunan Hayriye Arıca’nın olayı çok yönlü araştırılıyor. İddiaya göre 31 yaşındaki sağlık memuru Hayriye Arıca, eşi Burhan Arıca’dan boşanma kararı aldı. İki hafta önce Manisa’dan Ağrı’ya taşınan Hayriye Arıca, 5 yaşındaki çocuğunu yanına aldı. Eşi Burhan Arıca ise 30 Mart’ta “Anlaşmalı boşanma meselesini konuşalım” diyerek eşini Batman’a davet etti. En son eşiyle Hasankeyf ilçesinde görülen Hayriye Arıca’nın cesedi iki gün önce akşam saatlerinde Dicle Nehri’nin kıyısında çobanlar tarafından fark edilmişti. Arıca’nın vücudunda darp izleri olduğu tespit edildi. Burhan Arıca ise kayıplara karıştı.

DİCLE’DE ARAÇ BULUNDU
Dün öğle saatlerinde ise Hayriye Arıca’nın cesedinin bulunduğu alana yakın yerde bir otomobil, Dicle kıyısına vurdu. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye giden AFAD ve UMKE ekipleri, aracı nehirden çıkardı. 72 DZ 261 plakalı aracın kiralandığı öğrenilirken, yaklaşık 6 yıldır Manisa’da oturan Hayriye-Burhan Arıca çiftinin severek evlendiği belirtildi. Kredi borcu nedeniyle eşiyle sık sık anlaşmazlık çıktığı bildirilen Burhan Arıca’nın kiraladığı araçla en son eşini Hasankeyf’e götürdüğü ileri sürdü. Bitlis-Tatvan’dan gelen dalgıçlar, gün boyu tarihi eserler için yapılan yeni köprü alanında arama yaptı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim