**ASKON Batman Şubesi’nin, aylık geleneksel buluşma toplantısına bu kez İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak konuk oldu. İşadamlarıyla bir araya gelen İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak: “Devletimiz çok güçlü. Hiçbir vatandaşımızın ve yatırımcımızın olabilecek herhangi bir şantaja boyun eğmemesi gerekiyor. Çok rahatlıkla her türlü planlamanızı ve yatırımınızı yapabilirsiniz” dedi.

NASIROĞLU: “DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”
ASKON Batman Şubesi, İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak’ı ağırladı. ASKON yönetimi ve üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan ASKON Şube Başkanı M.Selman Nasıroğlu, yatırımın, huzurun ve güvenin olduğu yerde olabileceğine dikkat çekti. Her zaman devletin yanında olduklarını belirten Nasıroğlu, 17-25 Aralık sürecinde ‘mesele 40 ağaç ise 400 ağaç diken’ sahada olan, 15 Temmuz’da da ilk saatlerden itibaren en ön saflarda meydanlarda duran ve 26 gün boyunca meydanı boş bırakmadıklarını belirtti. Nasıroğlu: “ASKON olarak, her türlü imkânımızı kullanarak devletimizin yanında durduğunu ve her daim Mehmetçiğimizin destekçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

ALBAY ÇAKMAK: “KAYGINIZ OLMASIN”
Daha sonra işadamlarına seslenen İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak: “Emniyet ve asayiş konularında çok şükür sıkıntısız bir durumdayız. Şüphesiz ki vatandaşlarımızın ve Sivil Toplum Örgütlerimizin katkısıyla kalıcı huzuru temin etmeye çalışıyoruz. Bunun da en büyük destekçisi siz ASKON ailesiniz. Kimsenin ne kırsalda ne de sokakta güvenlik kaygısı olmasın. Devletimiz çok güçlü bir devlet. Hiçbir vatandaşımızın ve yatırımcımızın olabilecek herhangi bir şantaja boyun eğmemesi gerekiyor. Çok rahatlıkla her türlü planlamanızı ve yatırımınızı yapabilirsiniz. Bizler ancak halktan aldığımız destek ile net bir duruş sergileyerek başarılı olabiliyoruz. Bu yüzden diyaloga çok önem veriyoruz. Bu anlamda, karakol ve karargahımız herkese açık. Bir telefonla söylediğiniz yerdeyiz. Çok güçlüyüz. Sorunlarını aktarmaları için herkesi bekliyoruz” dedi.

“GİTMEDİĞİMİZ KÖY KALMADI”
Albay Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca, güvenlik kontrollerinde nezaket ve zarafete önem gösteriyoruz. İşimizi yaparken hassas değerlerimize özellikle dikkat ediyoruz. Halka rağmen değil, halkın yanında bir şeyler yapabileceğini söylüyor ve bu anlamda sürekli halkın arasında olmaya ve vatandaşımızın taleplerine karşılık vermeye çalışıyoruz. Gitmediğimiz köy kalmadı. İnsanlarımız bize güvensin. Ön yargıları kırmalıyız, Devlet vatandaşına kin tutmaz. Devlet kucaklayıcıdır, şefkatlidir. Geçmişle değil, bundan sonra ne yapacağımızla ilgileniyoruz. Çok güzel yerlere varacağımızdan eminiz.” Daha sonra ASKON istişare kurulu üyeleri Şefik Sevim ve Muhammed Zeki Mirzaoglu, Çakmak’a ve toplantının ev sahibi Mehmet Dinç’e kitap takdim etti. Şube başkanı Nasıroğlu ise asil duruşun simgesi niteliğindeki ‘elif tablosunu’ Çakmak’a hediye etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim