**46. Doğu ve Güneydoğdu Anadolu SMMM Odaları Platform toplantısının yapıldığı Batman’da BASİMMO’nun konferans salonu açıldı. Vali Şahin ve Milletvekili Özdemir, açılışta mesajlar verdi.

SALONDAN STK’LAR YARARLANACAK
Batman-Siirt Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler (SMMM) Bölge Odası’nın konferans salonunun açılışına seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Batman-Siirt SMMM Odası Başkanı Servet Kurt, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ve Belediye Başkanı adayı Murat Güneştekin’in kurdelasını kestiği odanın açılış programında ilk sözü alan Oda Başkanı Servet Kurt, büyük emek vererek açtıkları konferans salonundan tüm STK’ların yararlanabileceğini söyledi. Daha sonra söz alan TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, 115 bin kişilik bir camiaya olduklarına dikkat çekerek: “Bu kentte yaşayan herkes bu salonumuzdan yararlanacak. Türkiye’nin her yerinde bu kurumsal binalarımız var. Her odamızda da eğitim ağırlıklı çalışmalar yaplacak” dedi.

ÖZDEMİR: “BATMAN’IN GÜZELLİKLERLE
ANILMASINI İSTİYORUZ”
Konferans salonunun açılışında Mali Müşavirler ve muhasebecilere hitap eden Milletvekili Ziver Özdemir: “1990 öncesine kadar kimse muhasebeci ile defter tutmaz istemezdi. Artık son yıllardaki değişime herkes ayak uyduruyor. Tüm meslek grupları ve STK’lar çekişmeli ortamdan uzak kalmalıdır. Daha çok kendi mesleklerine katkı sunabilecek çalışmalar yapmalıdır. Batman’ın güzelliklerle anılmasını istiyoruz” dedi.

ŞAHİN: “DÜZENLİ VERGİYLE DEVLET BÜYÜK”
Daha sonra konuklara hitap eden Vali Şahin ise şunları söyledi: “Kamu giderlerinin büyük çoğunluğu mali müşavirlerin elinde geçiyor. Aynı zamanda her türlü ekonomik faaliyetler mali danışmanlık alması gerekir. Batman’da böyle bir odanın olması sanayicilerimiz için çok önemlidir” diye konuştu. Konuşmasında vatandaşın vergi ödemelerinin önemine de dikkat çeken Vali Şahin, şöyle devam etti: “Devlet vatandaşın vergileri ile büyür. Eğer bizler vergilerimizi düzenli bir şekilde ödersek devlet büyür ve gelişir. Devletin zenginliği, vatandaşların zenginliğinin toplamından ibarettir. Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odalarının Türkiye'de kayıt dışı ekonominin azaltılmasında ve vergi gelirlerinin düzenli bir şekilde artışının sağlanmasında çok önemli katkıları var” dedi. BASİMO Başkanı Servet Kurt, Vali Şahin ve Milletvekili Özdemir’e çeşitli hediyeler armağan etti. (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim