GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti il teşkilatı üyeleriyle telekonferans yöntemiyle gündemi değerlendirdi. Özdemir, şunları söyledi: “Sınır kapılarının kapatılması, uçak seferlerinin durdurulması, vatandaşların toplu halde bulunabileceği mekanların kapatılması ve toplumsal izolasyonun arttırılmasına yönelik tedbirlerin alınmasında gösterilen refleks Türkiye’nin virüsle mücadelesinde diğer ülkelere göre daha başarılı olmasını sağlamıştır. Ak Parti iktidarları döneminde güçlendirilen sağlık altyapısının da virüsle mücadelede önemli katkı sağladığını belirten Özdemir, şehir hastanelerinin ülke geneline yaygınlaştırılmasıyla gerek ekipman gerekse yatak sayısı iyileştirilmiş ve böyle durumlara karşı hazırlıklı olunmuştur. Türkiye’nin İngiltere, İtalya, İspanya ve Doğu Avrupa ülkeleri ile ABD’ye tıbbi ve insani yardım yapması Ak Parti’nin yapmış olduğu hizmetlerin anlaşılması noktasında önemli bir gösterge olmuştur. Tüm dünyada maske sıkıntısı baş göstermiş ve maskeler fahiş fiyattan satılmaya başlanmışken ülkemizde maskenin para ile satışının önüne geçilmiş tüm vatandaşlarımızın eczanelerden ücretsiz maske alması için düzenleme yapılmıştır.”

“BATMAN’DA DOLULUK
ORANI YÜZDE 55”

Özdemir, şöyle devam etti: “Türkiye genelinde yoğun bakım yataklarının doluluk oranı % 59,5 olmakla birlikte Batman Bölge Devlet hastanemizde yoğun bakım doluluk oranı % 55’tir. Ve bu anlamda çok şükür sıkıntımız yoktur. Ayrıca yoğun bakım şartlarında virüs tedavisinde kullanılan ilaç geri ödeme listesine alınmıştır. Cumhurbaşkanımızın onayı ile coronavirüs tedavisi Türkiye’de ücretsiz olarak yapılmaktadır. Batman’da da virüs ile ilgili testler yapılmakta ve sonuçları 1-2 saat içerisinde öğrenilmektedir. Tabi bu süreçte önemli bir rol üstlenen tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederken, Ak Parti grubumuzun önerisiyle sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önüne geçmek için daha caydırıcı tedbirler alınmasını içeren yasayı geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurulunda kabul ederek yürürlüğe koyduk. Bugün de Covid-19 salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması Kanunu ve aksayan eğitimin telafi edilmesine yönelik Yüksek Öğretim Kanunu çalışmalarını TBMM Genel Kurulunda kabul ederek tamamladık. TBMM’de kabul edilen yasa ile işverenlere 3 ay süreyle işten çıkarma yasağı getirilerek, ücretsiz izne ayrılanlara da günlük 39,24 TL ödeme yapılması kararlaştırıldı.”

“BATMAN’DA 23 BİN 900
AİLEYE DAĞITILACAK”

Ekonomi İstikrar Kalkanı kapsamında ailelere verilen bin TL’lik yardımlar kapsamında Batman’da 23 Bin 900 bin aileye ödemelerin ulaştırıldığını belirten Özdemir: “Covid-19 ile mücadele sürecinde Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 100 Milyar TL’lik İstikrar Kalkanı Paketi ile hizmet sektöründeki işverenlerin vergi yükümlülükleri, kredi borçları ve sgk primleri ertelenmiş, yardıma muhtaç ailelere maddi destek sağlanmış, çalışanların mağdur edilmemesi için gerekli tedbirler alınmıştır.

 En düşük emekli maaşı 1500 TL’ye yükseltilmiş, emeklilere bayram ikramiyeleri öne çekilerek Nisan ayının ilk haftasında ödenmiştir. Batman’da da 23.900 aileye 1000 TL’lik nakit desteği verilerek toplamda 23 Milyon 900 bin TL yardım dağıtılmıştır. Ak Parti Batman teşkilatındaki üyelerimiz tarafından 65 yaş üstü hemşehrilerimiz telefon ile aranarak ihtiyaçlarının olup olmadığı sorulmuş ve talepleri karşılanmaya çalışılmıştır. Covid-19 salgını ile mücadele ederken Batmanımız ile ilgili yatırımları ve ilimizin ihtiyaçlarını da takip etmeyi ihmal etmiyoruz, ilgili Bakanlıklar ve ilimizdeki kurumlar ile irtibatı devam ettirerek kamu hizmetlerinde herhangi bir aksamaya mahal vermemek için çalışıyoruz. Batman dışında vefat eden hemşehrilerimizin Batman’a getirilmeleri ve il dışına çıkmak zorunda olanların izinleri konusunda bize gelen talepleri karşılamak için ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştiriyoruz.”

Editör: TE Bilişim