**Hasankeyf Turizm Platformu’nun ilk toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Şahin; “İlçede yürütülen bazı projeler inşaat halinde ve kısa zamanda hizmete girecek. Devasa bir millet bahçesi yapılacak” dedi.

İLK TOPLANTI YAPILDI
Hasankeyf’in tanıtımını daha etkin bir şekilde yapmak için oluşturulan ‘Hasankeyf Turizm Platformu’nun ilk toplantısı Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Hasankeyf Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk,  Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı,  İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Hasankeyf Belediye Başkan Vekili, platforma üye kurum ve kuruluşların yöneticileri ile sektör temsilcileri katıldı. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Hasankeyf Kaymakamlığının işbirliği ile düzenlenen toplantıda; Hasankeyf’İN turizm potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması için yürütülecek çalışmalar ele alındı.

“DEVASA MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK”
Toplantıda konuşan Vali Şahin; “Hasankeyf’in turizm anlamında ciddi bir potansiyeli var. Hem iç hem dış turizmde ciddi beklentilerimiz var. Bu tür turizm platformları turizmin ilgisini doğru yöne yönlendirme ve geçmiş dönemlerde yapılan hataların tekrarlanmaması anlamında çok değerli ve kıymetli. İlçede yürütülen bazı projeler inşaat halinde ve kısa zamanda hizmete girecek. Devasa bir millet bahçesi yapılacak. Ayrıca Valilik olarak hazırlamış olduğumuz projelerin finansmanı ile ilgili çalışıyoruz. O projeler Hasankeyf turizmine katkı sağlayacak” dedi.

“TURİSTLER İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLMELİ”
Batman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu’na bağlı hizmet veren 49 yatak kapasiteli uygulama otelinin dışında ilçede otelin olmadığına dikkat çeken Vali Şahin; “Bunun üzerine özel sektörümüz daha tek bir oda bile eklemiş değil. Buradan çağrıda bulunuyorum. Buranın mimari dokusuna uygun oteller yapsınlar. Çünkü turizm yatak kapasitesi demektir. Sosyal tesis, lokanta ve bir turizm tesisi demektir. Eğer tesisiniz yoksa turizminiz de yok demektir. Bu yüzden bizim uygulama oteli bir örnektir ve başlangıçtır. Özel sektörün de hızlı bir şekilde tesisleşmeye gitmesi gerekiyor ki, Hasankeyf’e gelen turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilelim” diye konuştu. Toplantı, görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardında sona erdi. (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim