MARATON BAŞLADI

Batman’da ‘ilköğretim haftası’ çelenk töreniyle başladı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Şaban Cengiz ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’in birlikte Valilik bahçesindeki Atatürk Büstü’ne çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve okunan istiklal marşıyla program başladı. Yöneticiler daha sonra Kültür İlkokulunu ziyaret etti. Halk Eğitim Merkezi Açık öğretim bürosunu da ziyaret eden Çelik ve Cengiz, HEM Müdürü Osman Atmalar’dan açık öğretimle ilgili bilgi aldı.

 

170 BİN ÖĞRENCİ OKULA

İlköğretim haftası ana kutlama programı, Atatürk Ortaokulu Konferans salonunda start aldı. Programa Vali Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Şaban Cengiz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Resmi Kurum Müdürleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik: “İlimiz genelinde toplamda 708 Kurumda yaklaşık 170 bin öğrenci ile eğitim öğretime başlayacağız. Geride bıraktığımız eğitim öğretim yılında eğitim kurumlarımız birçok başarıya imza attı. Eğitim çalışanları olarak gayemiz her sene bu başarıları kat kat arttırarak ilimizin standartlarını üst seviyelere çıkarmaktır. Bu yılda ülke ve dünya çapında birçok başarıya imza atacağınıza yürekten inanıyoruz” dedi.

 

“İNSAN YETİŞTİRMEK ZOR AMA…”

Daha sonra söz alan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Şaban Cengiz, şöyle devam etti: “İnsan yetiştirmek zor bir iş, ancak bunu başardığınızda onun kadar verimli ve keyifli bir şey yok. Yetişmiş insan gücü milletlerin hayatında büyük katkı sağlıyor, bizim kültürümüzde de iyi insan yetiştirme var, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, insansız hiçbir işe yaramıyor. Dolayısıyla, iyi yetişmiş insan gücü gayreti içerisinde olacağız.” Son sözü alan Vali Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ise şunları söyledi: “Şüphesiz eğitimde öğretmenlerimizin özverili gayretleri ile önemli mesafeler alınmıştır. Tabi bazı şeyler ekonomi meselesidir ama bazı şeylerde niyet meselesidir, çaba meselesidir. Yeni eğitim yılının öğrencilerimiz için, öğretmenlerimiz için, çok neşeli, çok sevinçli, çok verimli ve çok hayırlı geçmesini diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim